Nawfal van Vrsch C1 scoort gelijkmaker – Lukas redt het punt.

C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie B

7 november 2015 12:45

Mathon, A.P.P.M.

RKDVC C1 – Vriendenschaar C1  1-1

Het applaus in de kleedkamer na afloop van de wedstrijd voor Lukas Grizell was terecht. In een moeizaam verlopen tweede helft was het Lukas die het elftal op de been hield en er persoonlijk voor zorgde dat er geen doelpunten meer vielen en het punt mee terug kon naar Culemborg.

Het elftal zit nu even in de hoek waar de klappen gaan vallen en moet, totdat Cornee terug is, gewoon elk punt dat behaald wordt koesteren. Ook kan het elftal zich eigenlijk geen andere blessures meer veroorloven maar toch is het Tim die na een fikse tik tegen zijn achillespees al in de eerste helft het veld moest verlaten.

Aanvankelijk ging het behoorlijk gelijk op zonder dat er door beide teams echte scoringsmogelijkheden werden gecreëerd. Wat wel in die periode werd gemist was het heilige vuur. De felheid in het spel waarmee eerder wedstrijden een totaal ander beeld vertoonden. De wil om te winnen kwam niet tot uiting in het vertoonde spel.

Al na zo’n tien minuten spelen werd bij een aanval over rechts door Vrsch de bal onderschept, de pass op de linkerspits was op maat en de voorzet bereikte de spits die heel koel afmaakte, 1-0.  Een behoorlijke tegenvaller waar Lukas totaal niets aan kon doen. Het eveneens laag geklasseerde RKDVC rook dat er iets viel te halen tegen deze tegenstander en voerde de druk op. Vrsch moest zich toeleggen op verdedigen en nog voor er een kwartier was gespeeld moest Tim al geblesseerd het veld verlaten. Hierna begon voor Lukas de wedstrijd. Met enkele fabuleuze reddingen wist hij erger te voorkomen. Vrsch moest het hebben van snelle uitvallen maar ontbeerde de man op het middenveld die de bal kon vasthouden en het elftal kon sturen. Toch viel enkele minuten voor de rust de gelijkmaker. De uitstekend leidende scheidsrechter kende Vrsch een indirecte vrije trap toe wegens overtreding van de 6-secondenregel. De ingeschoten bal smoorde in de muur. Bij het verder uitverdedigen werd dor een RKDVC-speler hands gemaakt. Enkele meters buiten het 16-metergebied, aan de rechterkant, ontfermde Nawfal zich over de bal. Zijn trap leek op fluweel en zeilde buiten bereik van de keeper in het doel, 1-1. Hoewel nog tot ruim 40 minuten werd door gespeeld ging ook de rust met deze stand in.

De trainer zal ongetwijfeld in de rust het een en ander hebben verteld maar heel waarschijnlijk ook de trainer van RKDVC. Deze spelers kwamen super gemotiveerd het veld in. Hier viel iets te halen . . . .
Maar hoewel de druk door de thuisclub werd opgevoerd steeg ook de inbreng van Lukas naar een hoog niveau. Met vaak prima reddingen en uitstekende intercepties hield hij zijn doel schoon. Eenmaal raakte hij bij zo’n actie geblesseerd, bleef liggen maar het spel ging door. Met vereende krachten werd het schot op doel door een verdediger over het doel gewerkt. Hierna mocht pas de verzorging komen opdraven.

Kortom, de druk op het Vrsch-doel bleef aanhouden maar Lukas pakte alles. Het bleef dus 1-1 en daar was iedereen bij Vrsch best tevreden mee. Nog een compliment voor de scheidsrechter die een uitstekende wedstrijd floot en dat is in deze competitie nog wel eens anders geweest.