Vrsch verzuimt om in de eerste helft afstand te nemen.

C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie B

31 oktober 2015 12:00

Stensinski, J.

Vriendenschaar C1 – TSC C1  1-1

Wedstrijden winnen kan alleen maar wanneer iedereen alles uit de kast weet te halen en met maximale inzet de duels in gaat. In de 3e minuut al een uitbraak over links door Souhail die in de nummer 4 van TSC een speler trof die dit namens zijn team in de praktijk bracht. Souhail moest worden verzorgd terwijl de scheidsrechter zijn administratie op orde kon brengen. Nummer 4 had al snel een geel kleurtje te pakken.

Nog geen twee minuten later een duel om de bal tussen Cornee en een aanvaller van TSC. Cornee was de pineut. Beiden gingen voor de bal. Cornee zat er onder en even later in het ziekenhuis. Wreefbotje gebroken, zes weken in het gips, dan nog revalideren. Hij kan voorlopig wat meer aandacht aan zijn huiswerk besteden. Maar . . . de toon was gezet en ook de scheidsrechter blies zijn partijtje vrolijk mee. Nou ja, vrolijk. Hij ging, naar mate de wedstrijd vorderde, een fors stempel op de wedstrijd drukken. Een omhaal van Gill binnen de zestien werd door een arm van een TSC-verdediger tegen gehouden. HANDS, riep iedereen. Dus ook de trainer van Vrsch. Waarop de scheids naar de zijlijn kwam, tegen de trainer zei dat de actie zo snel ging dat die speler zijn arm niet kon weghalen en hij daarom niet voor een strafschop floot. Je kunt als scheidsrechter natuurlijk aan elke actie een eigen interpretatie geven hoewel de KNVB duidelijke regels hieromtrent heeft samengesteld. Je zult maar de benadeelde partij zijn . . . .

Tien minuten voor de rust pikt Nawfal een uittrap op van de TSC-keeper, passt op Gill die zelf de actie wil afmaken. Nu schoot hij uit moeilijke een moeilijke hoek in het zijnet. Terug leggen op Nawfal had wellicht meer succes opgeleverd.
Maar twee minuten later werd er toch gescoord. Uit een hoekschop van Victor was het Mark die voorbij de tweede paal de bal diagonaal in de verste hoek binnen kopte, 1-0. Deze stand vasthouden tot aan de rust was een optie maar dat lukte niet. Vlak voor rust ook een hoekschop voor TSC. Hoewel Lukas op de doellijn zwaar werd gehinderd kon door een andere aanvaller de bal net langs de doelpaal over de lijn worden gefrommeld. Geldige goal constateerde de duidelijk aanwezige scheidsrechter. Lukas moest even later zelfs verzorgd worden. Met deze 1-1 ging ook de rust in.

Na de rust een volstrekt ander wedstrijdbeeld. TSC nam het initiatief over, ging meer druk zetten zonder eigenlijk echt gevaarlijk te worden. Achterin moesten Stefan, Mark, Dave en Viktor alle zeilen bijzetten om de aanvallen van TSC op te vangen en de ballen weg te werken. Met  name door het wegvallen van Cornee, toch de belangrijkste schakelspeler tussen verdediging en aanval, kwamen de ballen sneller terug en stagneerde de aanvalsopbouw. Na een kwartier kwam Vrsch goed weg nadat uit een snelle aanval van TSC de bal vanaf rechts scherp werd voor gezet en de spits in vrije positiue de bal rakelings naast kopte. Hierna eigenlijk nog maar één wapenfeit. Vanuit een afgeslagen aanval van TSC over de rechterflank ontfutselde Dave de bal. Zijn pass op Gill was subliem. Het schot van Gill zeilde echter net over de verste hoek van het doel van TSC. Ook de wissel van Lloyd voor Souhail leverde geen extra aanvalskracht op zodat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Een hoofdrol in deze wedstrijd was weg gelegd voor de scheidsrechter. Helaas was hij in de ogen van de leiding van beide teams en van de vele toeschouwers, in deze wedstrijd, zeker niet de man die vandaag de hoofdprijs voor zich opeiste.