Eerste competitieoverwinning een feit. DHC met 0-2 terug naar Delft gestuurd.

19 september 2015 12:00

Vermeulen, R.

Dit is dus niet de line-up maar een beeld uit de wedstrijd

Vriendenschaar C1 – DHC C1 2-0

Het gehele elftal van DHC parkeerde de auto’s rondom het Vriendenschaarcomplex toen men er achter kwam dat de tas met alle kleding nog in Delft stond. Snel bellen en iemand zou direct vanuit Delft naar Culemborg rijden om alsnog deze kleding af te leveren. De wedstrijd begon daardoor een kwartier later.

De spelers waren super gemotiveerd om nu wel wedstrijdpunten te halen. Drie bekerwedstrijden winnend afsluiten. Twee competitieduels met kleine nederlagen maar wel met een gevoel dat er meer was uit te halen. Maximale energie dus en nadat de scheidsrechter het beginsignaal had gegeven ging het er direct bovenop. Afgeslagen aanval van DHC, scherpe pass door het centrum naar voren. Gill lag al op snelheid want die moet eerst zijn diesel goed warm hebben. Bal aan de voet en daarna bal van de voet en een verslagen DHC-keeper, 1-0 en er waren precies 45 seconden gespeeld. Na de felicitaties en de aftrap stonden er al meer dan twee minuten op de klok. Dat DHC al twee wedstrijden winnend had afgesloten was te merken. Goed en snel voetbal door de spelers maar Vrsch zat er strak op. Probeerde de opbouw al op de helft van DHC te verstoren. Was er gevaar dan stond keeper Lukas steeds op de juiste plek. Een vrije trap werd door hem bekwaam laag uit de hoek tot hoekschop verwerkt. Door deze speelwijze kon DHC maar echt sporadisch gevaarlijk worden en weer stond het centrum van de verdediging met Mark en Cornee als een huis.

Een solide huis. Jammer was hetvdat Tim al in de 29e minuut wegens een voetblessure moest worden vervangen maar Dave vulde probleemloos de linksachterpositie in. Dan enkele minuten voor rust en vrije trap van Cornee. Nawfal kopt de bal door richting 2e paal waar Huseyin met enkele gehaaide bewegingen de bal over de doellijn frommelt. De verdediging van DHC protesteert nog wel maar hoewel het geen mooi doelpunt was is het wel een geldig doelpunt, 2-0. Het had zelfs nog 3-0 kunnen zijn als het schot van Victor, na een weg gewerkte hoekschop van Vrsch, niet net over maar onder de lat terecht was gekomen.

Rusten dus na 40.34 minuten met een 2-0 voorsprong.

In de 43e minuut een nuttige overtreding van Cornee waarvoor hij een gele kaart kreeg, net buiten de 16-meter. Een weer was het Lukas die met goed ingrijpen zijn doel schoon wist tehouden. Vrsch moest zich steeds meer gaan toeleggen op verdedigen en daar wordt op de trainingen goed aan gewerkt. Met enkele snelle jongens voorin kunnen we dan ook steeds gevaarlijk worden. Zo ook na een kwartier spelen. Snel uitverdedigen, een pass op Nawfal die op snelheid richting DHC-doel gaat. De keeper pakt de bal echter subliem. In de 20e minuut krijgt Vrsch een vrije trap te nemen maar na de overtreding moet eerst de speler opgelapt worden. Gill komt de dug-out inlopen maar gelukkig weet Roger hem naar zijn juiste te dirigeren, de spits. Snel kiest hij positie. Vanaf de 25e minuut wordt er gewisseld en wordt het spel wat rommeliger. Dan krijgt Gill ook nog bij een duel met de keeper een tik op z’n hoofd en moet ook opgelapt worden. Door al het wisselen en het verzorgen van geblesseerde spelers duurt het tot 45.20 minuten voordat de scheidsrechter eindelijk voor de laatste maal fluit. Een nuttige en met veel inzet van alle spelers behaalde overwinning op het Delftse DHC dat wel de eerste twee wedstrijden in winst wist om te zetten.