12 september 2015 10:45

Slobbe, A.J. van

Spijkenisse C1 – Vrsch C1 3-2

Waar je eigenlijk nooit van uitgaat gebeurde nu. Onderweg krijgt Roger een telefoontje. De auto met vier spelers er in krijgt ter hoogte van Beesd pech en moet naar de kant. Kort schakelen leidt er toe dat Martinus, de elftalleider, de spelers zal overnemen. Een andere, vrijwel lege auto wordt door gestuurd en dan blijkt dat er vier spelers in die auto zitten en die kunnen niet allemaal mee. Lege auto weg, twee spelers blijven achter en kunnen geen ander vervoer meer regelen.

Met twee, i.p.v. vier wissels wordt gestart. Bij het warmlopen zie jet al. Flinke, uit de kluiten gewassen tegenstanders die ook nog een goed ogende warming-up lieten zien. Zou geen makkie worden deze partij. En dat bleek. Met goed verzorgd spel door Spijkenisse werd Vrsch stevig in de verdediging gedrukt zonder echt gevaarlijk te worden. Het eerste gevaar van Vrsch in de 7e minuut. Uit een vrije trap werd een terug gelegde bal door Marcin rakelings over geschoten. Na een kwartier spelen een prima voorzet van Gill. Door treuzelen met schieten gaat deze unieke kans verloren. Vrsch voetbalt zich wat onder de druk uit en stoort goed bij balbezit van Sp’nisse. Na een kwartier levert dat storen een prima kans voor Lloyd op. Een diepe bal van Gill op Lloyd maar de keeper is net iets eerder bij de bal. Vijf minuten later is het wel raak. Een vrije trap van achteruit door Cornee bereikt Desley, die speelt Gill aan. De Sp’nisse verdediger verstapt zich. De voorzet van Gill is op maat en nu kan Lloyd wel scoren, 0-1.

De tegenstanders gaan na deze goal, lijkt het, beter spelen. In de 23e minuut net buiten de 16 een vrije trap voor Sp’nisse. Het lage, harde schot wordt uitstekend door Lukas gestopt, niet klem, maar de bal wordt in de rebound tegen de paal geschoten en daarna verder uitverdedigt. In de 31e minuut een forse attaque op Cornee verzorgd moet worden. Even is de balans achterin ontregelt en Sp’nisse maakt daar maximaal gebruik van. Eerst wordt een strakke, lage voorzet vanaf rechts in een beweging tot achter Lukas geschoten, 1-1. En in dezelfde minuut, vanaf de aftrap, breken tegenstanders door, lopen ze bij Vrsch elkaar achterin in de weg en heel simpel kan daardoor 2-1 worden binnen getikt. Vrijwel na deze goal is het rust.

Het blijkt een wedstrijd te gaan worden met twee gezichten. Achterin gaat het slot er op en de factor inzet wordt omhoog geschroefd. Op linksachter wordt Dave, die de sterkste speler te verdedigen had, ingewisseld voor Tim. Sp’nisse ging de voorsprong verdedigen en de counter hanteren. Maar Mark en Cornee speelden beresterk in het centrum en kwamen ze verder dan bleek Lukas, die ook een geweldige wedstrijd stond te keepen, een te groot struikelblok. In de 42e minuut wordt Nawfal diep gestuurd, speelt zijn man uit en gaat op de keeper af. Hij ziet niet dat er nog twee spelers zijn meegelopen, en ziet zijn schot voorlangs de goal over de achterlijn gaan, jammer. Een minuutje later weer een schitterende aanval. Weer wordt Nawfal aangespeeld, vangt de bal op zijn borst op en schiet uit de draai de bal hoog in het doel. De grens vlagt voor buitenspel en zijn inbreng wordt door de scheidsrechter over genomen. Een schitterend doelpunt onterecht afgekeurd. Dan twee minuten later en prachtig opgezette aanval vanaf de middenlijn. Eindstation Nawfal die ook nu fraai afmaakt, 2-2. En geen reden om de goal af te keuren.

Ook nu weer gaat Sp’nisse op zoek naar de winnende. Na een kwartier een vrije trap net buiten de 16-meter, schuin links van het doel. Het schot wordt overgekopt, de hoekschop levert aanvankelijk niets op. De uittrap wordt opgevangen door Sp’nisse. De voorzet vanaf rechts wordt strak ingekopt. Lukas stopt subliem maar bokst de bal in de voeten van de tegenstander die daarna onhoudbaar, via binnenkant paal binnen schiet, 3-2. Teleurstellende ontwikkeling i.p.v. 2-3 staat het nu 3-2.

Hoewel de spelers er in het resterende halfuur alles aan deden om de verdiende gelijkmaker te maken lukte dat niet. Je mag natuurlijk nooit resultaten laten afhangen van beslissingen door de scheidsrechter maar er zit een verschil in het fluiten voor overtredingen en pietluttige overtredingen. Maar wonderlijk genoeg kreeg Vrsch in dat opzicht de meeste overtredingen niet mee. Met zo’n inzet en wedstrijdmentaliteit kan het niet anders of er worden punten behaald. Daarom kijken we nu al uit naar de eerst komende wedstrijd, zaterdag 19 augustus – om 12h00 uur Vrsch C1 – DHC C1.

Kom gezellig kijken en steun het elftal dat mogelijk dan op weg is naar de eerste punten.