C-junioren, C1, Groep 1 22

29 augustus 2015 10:45

Rommens, W.

Bekerwedstrijd Vrsch C1 – VVIJ C1 - 3-1

Vandaag dan de laatste van de drie bekerwedstrijden die Vrsch C1 moest spelen. Tegenstander VVIJ is in dat opzicht nooit een ideale tegenstander geweest. Historisch gezien altijd enigszins beladen wedstrijden. VVIJ heeft over het algemeen sterke elftallen die moeilijk te bestrijden zijn. Maar …. trainer Roger is er alles aan gelegen om ook in deze wedstrijd volgens een goed besproken plan te spelen en daardoor de punten in eigen huis te houden.

En Vrsch begon sterk met al in de 5e minuut een fraaie aanval, afgerond met een goed schot maar even fraai gestopt door de VVIJ-keeper. Dan een kwartier met een soort van middenveldspel. Beide elftallen wilden vooruit spelen maar er werd aan beide kanten goed gestoord in de opbouw. Pas na dat kwartier weer gevaar voor het doel van VVIJ. De verdediging klaart de aanval, de VVIJ-keeper werkt de bal uit zijn doelgebied, recht in de voeten van Huseyin. Die aarzelt niet en schiet direct op doel. De bal gaat rakelings naast. Dan in de 20e minuut een pas van Nawfal op Gill, die net niet goed kan controleren. Maar een minuut later is het wel raak. De pass vanaf links naar de op rechts opkomende Desley is op maat. Die bedient Nawfal. Een paar passen en fraai lobt hij de bal over de uitlopende keeper, 1-0.

Na 25 minuten moet de voor het eerst in de basis opgestelde Jasper Beenen het veld verlaten. Door een ongelukkige botsing raakt hij weer aan dat been geblesseerd waardoor hij het vorige seizoen nauwelijks aan spelen is toe gekomen. Souhail komt hem vervangen. Vlak hierna een gevaarlijke aanval van VVIJ maar het centrum van de verdediging met Mark en Cornee staat als een huis. Beide spelers sturen de rest van het team subliem aan en spelen soeverein.

Met nog 5 minuten te gaan een vrije trap voor VVIJ, net buiten de 16-meter. De bal wordt over geschoten. Jammer voor Lukas die ook deze bal graag uit zijn doel had willen werken evenals een aantal eerdere acties waarbij hij sterk in zijn doelgebied acteerde.
Maar er komt nog een wijziging in de stand. In de 32e minuut een snelle uitval. Tot twee maal toe wordt de bal van de doellijn van VVIJ weg geschoten. Dan krijgt Huseyin de bal, tikt vaar Desley die fraai de 2-0 scoort. Dat hij hierbij ook nog een  bloedneus opliep nam hij maar op de koop toe.
Al in blessuretijd een hoekschop voor VVIJ waarbij de bal moeilijk te verdedigen was en VVIJ profiteerde, 2-1.
De aftrap. De bal direct fraai vooruit op rechts aangespeeld in de voeten van de sprintende Desley. Die speelt de bal vrij, passt op Nawfal die Gill er beter voorziet staan en hij mag de 3-1 scoren.Dit binnen de minuut waarin VVIJ de 2-1 scoorde. Hierna fluit de scheidsrechter voor de rust op weg naar wat fris want de temperatuur is hoog en een super zonnig  kunstgrasveld levert een verzengende hitte op. In beide helften werd daarom door de scheidsrechter, en terecht, een drinkpauze ingelast.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Er waren enkele staaltjes goed voetbal te zien. Waarbij ook VVIJ enkele kansen wist te creëren maar in keeper Lukas een  flinke sta-in-de-weg op zijn pad vond. Kansen nog voor Gill (eerder schieten) en Huseyin met een super passeer-actie, links in de hoek van het veld. Zijn schot na deze actie, net over de lat bij de verste hoek, had een beter lot verdiend. Ook de wissel van Nawfal paste naadloos in deze, toch wel moeilijke wedstrijd. Hij werd uitgedaagd, reageerde daarop en werd, om erger te voorkomen, door de trainer gewisseld.

Er werd door beide teams niet meer gescoord zodat Vrsch met drie overwinningen zich als poulewinnaar kan gaan opmaken voor een vervolg in dit KNVB-Bekertoernooi.

Jongens proficiat, jullie hebben al weer een mooi visitekaartje afgegeven en nu maar afwachten hoe het in het komend weekend in de competitie zal gaan. De eerste tegenstander is direct al een tegenstander van formaat. Spartaan ’20, maar met de manier van spelen als tot nu toe liggen er zeker kansen. Dus ook voor de competitie: HEEL VEEL SUCCES !!!