Ook JSV C1 geklopt voor de KNVB-Beker

JSV Nieuwegein C1

1 - 3

Vriendenschaar JO15-1

35'
Nawfal Chatouani (intikker)
... (e.d.)
58'

Competitie

C-junioren, C1, Groep 1 22

Datum

25 augustus 2015 18:45

Accommodatie

Sportpark Fazantenkamp
Fazantenkamp 619
3607DK
MAARSSEN
tel. 0346-562911Om evenals vorig jaar als C1 weer de Finale voor de KNVB-Beker te halen is het verstandig om de drie poulewedstrijden gewoon winnend af te sluiten. In dat opzicht is het elftal al aardig op weg omdat in een lastige uitwedstrijd ook JSV aan de zegekar werd gebonden. Al na 10 minuten lagen er al twee in het netje en leek het eden simpele overwinning te worden. Het liep echter toch even iets anders.

Met 14 en een halve speler werd de reis naar Nieuwegein begonnen. Tim heeft nog steeds problemen met wat opspelende spieren in zin voet. Er is al een podotherapeut aan te pas gekomen zodat hopelijk op termijn dit probleem nu vakkundig wordt aangepakt. De rest is speelklaar en ondanks een miezerig buitje werd met volle overtuiging aan de wedstrijd begonnen. Wel een bijkomende verrassing was dat JSV de wedstrijd in eveneens blauwe shirts begon. Omdat de scheidsrechter zelf in het geel gekleed was en hij ze goed uit elkaar kon houden werd er gewoon afgetrapt.

Even aftasten was het parool en na dit op gepaste wijze te hebben gedaan kwam al na vijf minuten de eerste goal. Vanuit het centrum van de verdediging werd Gill aangespeeld, die zag Nawfal vertrekken.  Zijn pass was op maat waarna de uitlopende keeper de bal keurig over hem heen in het doel zag ploffen, 0-1 en de toon was gezet.

En omdat de spelers nu precies wisten hoe de lijnen liepen volgde in de 10e minuut een vrij identieke goal met de hoofdrolspelers in omgekeerde volgorde. Nawfal passte beheerst op Gill. Weer liep de keeper als geprogrammeerd uit en zag wederom de bal over zich heen in het mandje terecht komen, 0-2. Het gaspedaal werd wat gevierd.

Maar dat laten vieren moet het elftal wel afleren. In de 17e minuut gevaarlijk door het midden uitverdedigen leverde balverlies op maar Lukas was attent en zonder te roepen onderschepte hij de bal zo’n meter buiten de 16. De perfecte ingreep.
In de 20e minuut had de wedstrijd gespeeld kunnen zijn. Nawfal werd in de 16 ideaal aan gespeeld, draaide van zijn directe verdediger weg, had kunnen binnen schieten maar de verdediger haalde hem onderuit. Gisteren en vandaag in de kranten dat de scheidsrechters op het hoogste niveau grove en belangrijke blunders maken. Nou, niet alleen op het hoogste niveau. Ook hier liet de scheids door spelen waar een strafschop de enig juiste beslissing had moeten zijn. Nawfal herstelde dit persoonlijk door op slag van rust, vanuit een sublieme pass van Huseyin alsnog de 0-3 te scoren.

Wat een leuke eerste helft met op de backposities sterk spel van zowel Marcin als Jawed die het de snelle buitenspelers behoorlijk lastig maakten. Het centrum met Cornee en Mark staat als een huis, hoewel het uitverdedigen soms met de nodige risico”s gepaard gaat. De op 10 spelende Huseyin is sterk aan de bal en per definitie de aangever voor de spitsen Nawfal, Gill en Viktor, terwijl Souhail en Desley de flanken beheersen. Er wordt goed gestoord bij balverlies en het meest gevaarlijk is het elftal in de omschakeling, die vaak razendsnel en intelligent wordt uitgevoerd.

De tweede helft stond geheel in het teken van consolidatie. De overwinning over de streep halen was de opdracht, ook met de wisselspelers die nu ingebracht werden. Marcin moest gewisseld worden. Problemen met zijn voet waar ook de podotherapeut aan te pas moet komen. Voor hem in de plaats Jasper. Met enkele omzettingen werd dit probleem getackeld.  Hierna kwam Dave op links de gelederen versterken en Desley kwam gezellig op de bank zitten. Desley, die een zeer degelijke partij afleverde op de rechterflank. Weer wat omzettingen. Ook Viktor mocht wat eerder komen uitrusten dan de andere spelers waarna Lloyd zijn opwachting maakte. Die liep echter al snel een stevige blessure op maar bleef in het veld redelijk actief. Geen wonder dat met name de tweede helft een wat rommelige indruk maakte.

Wanneer dan ook nog wordt afgeweken van de elementaire afspraken bij het uitverdedigen kan het gewoon zo maar fout lopen. In plaats van de bal gewoon met een strakke pass uit het centrum weg te spelen ging Mark met de bal aan zijn voet, door het centrum op avontuur. Uiterst gevaarlijk en dat bleek. Balverlies, snelle omschakeling door JSV gevolgd door een schot op doel dat Cornee nog trachtte te pareren. Helaas verdween de bal, buiten bereik van Lukas in het doel, 1-3. Dat was in de 23e minuut en met nog een klein kwartier te gaan rook JSV mogelijkheden. De druk achterin werd wat groter maar JSV kon niet echt meer gevaarlijk worden mede door enkele uitstekende ingrepen van Lukas die in meerdere opzichten een puike partij speelde.

Aanstaande zaterdag de derde wedstrijd voor de C1, om 10h45, thuis tegen VVIj dat vanavond met 0-2 van CDW heeft gewonnen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!