C-junioren, C1, Groep 1 4

14 maart 2015 10:15

Senler, G.

Huizen C1 – Vrsch C1 1-3

Wat een heerlijke pot voetbal. Wat een geweldige tegenstander en wat een voortreffelijke scheidsrechter. Dat laatste krijg je er gratis van de KNVB bij en het is altijd maar weer afwachten hoe dat uitpakt. En deze keer een geweldige kanjer, de heer G. Senier. Die zich  ook nog realiseerde dat een geheel zwarte outfit verwarring veroorzaakt wanneer de spelers van Vrsch met snel positiespel naar voren voetballen. Tot twee keer toe werd de bal richting de scheids gespeeld omdat hij bij dit snelle spelen voor een speler van Vrsch werd aangezien. In de tweede helft dus een mooi geel shirt.

Personele problemen vooraf. Wel of geen Brian en Mark. Uiteindelijk na een goede warming-up wel Brian maar geen Mark. De roem van Huizen C1 was al vooruit gesneld. Een prima spelend elftal dat op weg is naar promotie naar de 3e Divisie. Zij spelen nu in de Hoofdklasse en staan stijf bovenaan met de cijfers: 18 gespeeld, 17 gewonnen en 1 gelijk gespeeld wat 52 punten oplevert en met een onwaarschijnlijk doelsaldo van +92. Het team beschikt dus over twee uitstekende spitsen, namelijk Dylan Spaans met 28 en Sammat Bazahi met 20 doelpunten. Dat belooft dus wat voor onze achterhoede.

Vrsch C1 staat weliswaar ook stijf bovenaan maar met iets mindere statistieken en ook al 11 punten los. Aldus een fantastisch affiche voor een leuke wedstrijd.

Maar Huizen was aardig voor hun gasten. Want nadat in de 7e minuut een vlammend schot van een van bovengenoemde spitsen rakelings naast schoot was de keeper van Huizen zo galant om uit de daarop volgende afgeslagen aanval van Vrsch de uittrap precies in de voeten van Berkay te plaatsen. Een paar passen, een schuiver en de keeper kon de bal rustig naar de middenstip schieten. Vrsch kwam op een 0-1 voorsprong. Een kadootje maar daar zijn onze spelers altijd heel blij mee. Binnen de minuut had het zelfs 0-2 kunnen zijn wanneer Berkay uit een vloeiende aanval, opgezet door Wouter en voorgezet door Kevin, de bal niet van zijn schoen liet ketsen. Dat komt waarschijnlijk door die nieuwe schoenen. Moet hij nog een beetje aan wennen. Nu werd het een uittrap voor de keeper.

En de druk op het doel van Huizen werd groter. Na een snelle rush van Rick kon de Huizen verdediging de bal met pijn en moeite tot hoekschop worden verwerken maar het had ook zomaar een eigen doelpunt kunnen opleveren. Ook uit een vrije trap van Kevin had Berkay de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Hij miste echter de bal op een haar na. Op slag van rust werd een snelle aanval wegens terecht  buitenspel afgefloten. Hierna de thee.

Dat Huizen over een topteam beschikt merkte Vrsch direct na het begin van de tweede helft. Volop druk zetten en heel even moest Vrsch alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Achterin hoofdrollen voor Brian en Dylan die de snelle spitsen van Huizen goed onder de duim hielden. Wouter en Theus heersten op het middenveld, stonden steeds daar waar gevaar dreigde te ontstaan en zorgden tevens voor aanvoer naar voren. Rick en Berkay waren de onruststokers voorin. Moeilijk van de bal te krijgen en super gevaarlijk bij uitvallen wanneer Huizen voorin balverlies leed.

Dat was ook het begin van een succesvolle aanval. Rick werd diep aangespeeld, zijn schot werd nog wel door de keeper afgestopt maar uit de rebound was het Kevin die daarna de bal simpel binnen kon tikken, 0-2.

Gelopen koers? Absoluut niet. Huizen hield de druk en Vrsch moest vol aan de bak. Even zagen we nog een actie waarbij een aanvaller van Huizen, binnen de 16-meter, gestrekt naar de grond ging maar de scheidsrechter had deze val goed in het snotje. Toch kwam Huizen nog tot scoren. Uit een aanval over links werd de bal keurig vrij gespeeld waarna de bal buiten bereik van Denzel in de korte hoek verdween, 1-2. Huizen deed er nog een schepje bovenop maar de achterhoede gaf geen krimp.

In de officieel laatste minuut van de wedstrijd weer een diepe bal op Rick. Als een speer ging hij richting het doel van Huizen. In de 16-meter was een klein tikje van achteren voldoende om Rick een schuiver van zeker drie meter te laten maken. Hij nam goed zijn rust waarna hij op zijn bekende manier de toegekende strafschop feilloos binnen schoot, 1-3. Dat de scheidsrechter pas affloot na 41 minuten en 37 seconden kwam omdat er behoorlijk veel blessures te behandelen vielen in de tweede helft. Hoewel de trainer van Huizen teleur gesteld was, en terecht, over deze nederlaag, vond hij wel dat Vrsch de juiste winnaar was. Maar ja, jullie spelen ook op Divisie-niveau dus wij mogen verliezen. Een terechte conclusie wat wij kunnen beamen.

Door deze overwinning heeft Vrsch C1 zich geplaatst voor de halve finale in dit KNVB-Bekertoernooi. Wanneer na de loting de tegenstander bekend is en aansluitend de speeldag is vast gesteld zullen we dat via de website met plezier bekend maken .