Martijn Wuite (kopbal)

C-Junioren C1, Hoofdklasse C

5 december 2009 12:45

Langeraar, J.

Een wedstrijd spelen op de verjaardag van Sinterklaas en het was absoluut geen verjaardagsweer. De C1 kon naar Amersfoort afreizen en tal van spelers waren voor deze wedstrijd niet inzetbaar. Met 3 spelers uit de D1 en 2 uit de C3 gingen we de strijd aanbinden met Quick AFC 1890 C1. De eerste helft was in een woord dramatisch en is weinig goeds over te vertellen. Vriendenschaar speelde inspiratieloos en probeerde met wat lange ballen te voetballen en dat werkte totaal niet. Quick had 2 zeer grote spelers die fysiek enorm sterk waren en we hadden daar veel te veel respect voor. In de 33" minuut scoorde Quick ook de terechte 1-0. In de rust heeft Willem een donderspeech gegeven richting de spelers en was het afwachten of het ging werken? De 2e helft werd meer gevoetbald en dat had ook succes. Nadat Mike Labots (C3) gewisseld werd voor Bram Maessen (C3) scoorde Vriendenschaar via de kluts de gelijkmaker. De keeper liet de bal los en Thom Souhuwat was er als de kippen bij om de gelijkmaker te maken. De wedstrijd werd wat harder en er volgde ook geel voor de tegenstander. Halverwege de 2e helft werden de half spelers gewisseld. Thom voor Alperen en Ilias voor Lionel van Oorschot (D1). Er was best veel oponthoud waardoor de scheidsrechter langer door liet spelen en net voor tijd een vrije trap gaf aan Vriendenschaar waar Alperen goed was doorgekomen en bij de 16 werd neergehaald. Twan nam de bal om de vrije trap te nemen en schoot en hem laag en hard in richting de goal. De keeper zat erbij maar moest wederom lossen en Martijn was er om met zijn hoofd om de afvallende bal in te koppen 1-2 voor Vriendenschaar. Daarna was er nog een nare botsing tussen Abdillah Hatungimana en een tegenstander. Abdilah werd dermate hard in het gezicht geraakt dat zijn neus enorm bloedde en hij erg duizelig was. Hij is samen met Huub naar het ziekenhuis geweest en mogelijk heeft hij zijn neus gebroken, maar de tijd zal dat leren. We wensen hem een voorspoedig herstel, want hij speelde een puike wedstrijd, net als Joey Langenberg die enorm veel meters heeft gelopen op het middenveld. Na dit incident werd de wedstrijd vrijwel gelijk afgefloten en was de overwinning binnen. Geen mooi voetbal maar wel het maximale resultaat en dat telt. Ik wil alle spelers bedanken die hebben ingevallen: Mike Labots, Bram Maessen, Lionel v Oorschot, Joey Langenberg en Abdilah Hatungimana. Volgende week wacht de wedstrijd tegen Zuidvogels en dat is laatste wedstrijd voordat we aan de returns beginnen.