Herfstkampioen C1 met penalty’s door naar volgende ronde KNVB-Beker

42'
56'

13 december 2014 13:30

Bekerwedstrijd Vrsch C1 - UVV C1

Trainer Roger Waroux had het al van tevoren aangegeven.  In de bekerwedstrijd tegen UVV stellen we alle spelers op die in de competitie meestal op de bank beginnen. En aldus geschiedde. Konden ze laten zien dat daardoor het team niet perse minder zou presteren.

En het begon flitsend. Nadat de eerste aanvallen van UVV keurig werden afgestopt nam Vrsch het initiatief over en legde een aantrekkelijk stukje voetbal op de kunstgrasmat. Leuke aanvallen en slimme passeerbewegingen. Niet altijd even effectief maar wel een streling voor het oog. Het was de kleinste van het veld, Huseyin die al na vijf minuten de stand op 1-0 bracht. Met enkele fraaie lichaamsschijnbewegingen passeerde hij vier, vijf man en schoof daarna de bal super beheerst in de verste hoek. Schitterende goal. Hierna werden de toeschouwers getrakteerd op een one-man-show van Teus. Met enkele heerlijke bewegingen speelde hij tussen drie man de bal vrij en zette zijn voorhoede aan het werk. Heerlijk om naar te kijken want voor dit soort voetbal komen mensen naar het sportpark.

Na precies een kwartier spelen zette Rick aan voor een solo op de linkerflank. Zijn schot werd door de keeper afgestopt, kwam rechtstreeks in de voeten van Kevin die koelbloedig de 2-0 binnen schoot. Dit ging een show worden zo leek het.

De druk op het UVV-doel werd heviger maar eigenlijk niemand die eens probeerde om te schieten. Want pielen voor de goal is leuk om te doen maar als je niet schiet valt er ook nooit een goal. Leermomentje!!!

Vlak voor de rust een klein hilarisch moment. De grensjager van UVV was zo enthousiast dat in het meelopen met een aanval van Vrsch zijn vlagje van z’n stokje viel, dat niet zo snel in gaten had en met een kaal stokje aangaf dat het een doeltrap was. Grappig.

De tweede helft begon sterk aanvallend met al na enkele minuten een kans om op 3-0 te komen. Tot twee keer toe werd de bal vanaf rechts ingeschoten maar even zovele keren redde de keeper op de doellijn. Daarna nam UVV het initiatief over en drukte Vrsch in de verdediging. Na zes minuten resulteerde dit in een vrije trap van UVV vanaf links. Met een geweldige reactie van Denzel werd de bal over de lat getikt. De corner werd afgeslagen maar in tweede instantie toch benut, 2-1. Na een minuut of twintig een uitval van UVV waarbij Brian zich blesseerde en UVV de kans op een schietkans niet liet liggen, 2-2. Hierna een rommelige slot met nog wat problemen met de spelerspas van de wissel van Brian. In het laatste kwartier geen doelpunten meer zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Wij geven u het verloop:

1e Berkay Sezer schiet raak – UVV ziet zijn penalty gestopt door Denzel
2e Luuk Laponder schiet hoog in het dak – UVV schiet ook raak
3e Huseyin Yumusak schiet laag en zuiver binnen – UVV passeert Denzel eveneens
4e Jasper van Engen schiet zuiver en hoog binnen – Denzel stopt wederom fraai (Hier had Cillissen nu eens bij moeten zijn  . . . )

Vrsch gaat met dit resultaat door naar de volgende KNVB-Bekerronde. Een prima resultaat behaald door het collectief. Proficiat!!!

Op veld twee speelde Vrsch A1 een oefenwedstrijd tegen LRC A1 uit Leerdam. Dat het met onze A1 wat beter gaat dan in het begin van de competitie moge mede blijken uit de uitslag. Er werd met 11-0 gewonnen en tevens de 11e ongeslagen wedstrijd op rij voor de boys van Harrold Oosterom. Natuurlijk ook voor dit elftal de complimenten.