Vrsch C1 verstevigd koppositie door keurige 0-2 overwinning

68'

C-junioren zaterdag, C1, 3e divisie B

6 december 2014 12:30

Buitenboys C1 – Vrsch C1

Het was toch een beetje met gemengde gevoelens dat de staf van het team, te weten trainer/coach Roger Waroux met zijn kompaan Chris Kilian, het reisje naar Almere tegemoet zagen. Eerder thuis werd het een nipte 2-1 overwinning en was het beslist een van de betere tegenstanders. Toch werd de spelers op het hart gedrukt in balbezit vooruit te denken en vooruit te spelen. Winnend voetbal.

Bijkomend probleem: het ontbreken van blessure-genezer Henk van Asten. Oplossingen dienen zich dan spontaan aan. Martinus Picaulima werd de stand-in en deed dat voortreffelijk. Zeker in de 2e helft waarbij hij zelfs enkele keren halverwege weer om kon draaien omdat de zwaar gehavende speler, zonder spons en water, op eigen kracht de wedstrijd kon vervolgen.

De wedstrijd begon met een stevig offensief van de thuisploeg. In deze eerste tien minuten alle hens aan dek voor de laatste linie met een uiterst betrouwbare sluitpost Denzel. Moeilijk werk kreeg hij eigenlijk niet te doen. De klap kwam voor Buitenboys na deze eerste periode van pressievoetbal. Op de rechterflank werd een aanval ingezet die met moeite tot hoekschop werd verwerkt. De afgeslagen bal kwam in de voeten van Wouter, die na enkele passen maar eens dacht om uit te halen. De grabbelende handen van de keeper raakten de bal nog net maar toch via de paal in het doel hobbelde, 0-1. Niet wonderschoon maar uiterst effectief. Zou Wouter meer moeten doen. Schieten van afstand, want niet geschoten . . . .  ., U kent de uitdrukking.

Hierna viel Buitenboys wat terug wat zeker de verdienste was van Vrsch want met het ingestudeerde positiespel werden de Almeerders van het kastje naar de bekende muur gestuurd. Dit soort voetbal is een genot om naar te kijken. Bovendien trof het elftal in scheidsrechter Lankrijer een sublieme fluitist. Steeds in de buurt van de bal en sterk in het toepassen van de voordeelregel. Een topper. Maar het pleit voor onze tegenstanders dat Vrsch ondanks het aantrekkelijk soort voetbal dat ze spelen zelden echt uitgespeelde kansen creëerden. Halverwege de eerste helft een geweldige steekpass van Rick op Berkay. Maar de attente keeper plukte de bal net zo uitstekend van z’n schoen. Minuten daarna werd een actie van Wouter niet reglementair afgestopt. De vrije trap enkele meters buiten de 16 en schuin voor de goal werd met links door Brian feilloos binnen geschoten, 0-2. De mooiste aanval vlak voor de rust werd helaas geen doelpunt. De opbouw verliep in tikkie-takkie stijl, de bal kwam in de voeten van de op snelheid liggende Kevin. Zijn strakke voorzet werd door de inkomende Jasper binnen gegleden maar in een uiterste poging van de doellijn gehaald. Sublieme actie van beide zijden. Rusten dus met 0-2.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Eén keer kwam Vrsch goed weg toen de linkerspits vrij baan kreeg, alleen op Denzel af ging maar zijn schot meters naast de goal terecht kwam. Het werd ook een wedstrijd waarin beide spitsen te maken kregen met sterke centrumverdedigers. Berkay had het in deze wedstrijd dus echt moeilijk en Brian en Dylan hebben wekelijks met dit soort spitsen te maken. Die draaien daar hun hand niet voor om. Maar eigenlijk werd het de helft waarin Martinus, met en zonder koffer, die nu kon excelleren en lekker kon rennen wat zijn vrouw zo graag ziet. Zijn plekje op de bank werd maar niet warm. Van Asten krijgt duidelijk concurrentie.

Het laatste memorabele feit komt in de 7e minuut van de blessuretijd. Denzel gaat bij het uit trappen over de 16-meterlijn waarna de vrije trap rakelings over wordt geschoten. Hierna fluit de scheidsrechter af en kunnen de boys drie punten bijschrijven. Door de 3-0 nederlaag van Zeeburgia staat Vrsch C1 nu drie punten los van de nummer twee, BFC en gaat soeverein aan de leiding.

In de rust van de wedstrijd kwam er een ouder persoon naar ons toe. Hij had gezien dat een elftal van Vrsch hier kwam spelen en bleek nog te beschikken over tekeningen van Bob Uschi van onder anderen Bart van den Ham. Hij wilde dat graag ons ter hand stellen. Ik heb hem daarvoor hartelijk bedankt.