29 november 2014 12:30

Brink, S. van de

SDO C1 - Vriendenschaar C1

Op conditie winnen tegen een ‘elftal in flow’

“Het zal zeker geen eenvoudige klus worden tegen het Bussumse SDO” was een uitspraak vooraf van trainer Roger voor de wedstrijd. Ook nu weer op echt gras en ook weer voorafgegaan door een training bij onze vrienden van  Focus ’07. En weer heeft het gewerkt. Want na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Winter konden de boys weer een keurige 1-3 overwinning op hun uitslagenlijstje bij schrijven.

Eenvoudig ging het allerminst. SDO zat duidelijk in een flow na het winnen van de laatste drie wedstrijden. De koploper aan deze serie overwinningen vastplakken zou daarom heel mooi zijn. Zo’n extra training op gras geeft de jongens het gevoel dat het in een wedstrijd ook moet lukken.  Toch begon het een beetje nerveus. Het was maar goed dat Denzel ‘een kouwe’ is. Want voor de wedstrijd zo’n drie minuten oud was moest hij al twee maal met een duik naar de voeten en de bal bij een tegenstander om erger te voorkomen. Met Denzel zat het dus wel goed. En uiteindelijk met de andere spelers ook wel het geen zich al na een klein kwartier spelen uitbetaalde. Op links mocht door Sander een vrije trap genomen worden. Onderweg werd de bal verlengd tot precies in de voeten van Wouter. Die wist dat z’n moeder ook zou komen kijken dus schoot hij hard de bal tussen de palen voor een 0-1 voorsprong.

Helaas duurde deze voorsprong slechts kort. Binnen twee minuten wist SDO uit een hoekschop de bal net bij de eerste paal binnen te frommelen en stond het weer gelijk. Een minuutje later had het zo maar 2-1 kunnen worden als niet alweer Denzel met een fraaie reactie de bal uit een vrije trap schitterend uit de hoek over de lat wist te werken. Ook vlak voor tijd kwam Vrschaar goed weg toen de rechterspits van SDO van uit een counter vrij voor Denzel kwam maar hoog over schoot. Op dat moment raakte ook Mark Verrips geblesseerd en werd vervangen. Hierna de thee en een toespraak van Chris Kilian (die even de puntjes op de ie zette).

SDO rook bloed en zette direct na de aftrap voor de tweede helft een offensief in. Maar Brian en Dylan zijn wel wat gewend en vingen de aanvallen van SDO soepeltjes op. Dat frustreerde niet alleen de spelers van SDO maar nog meer hun trainer/coach. Daar wordt je best wel een beetje gek van. Niet alleen zijn eigen spelers maar ook de scheidsrechter.  In die fase werd ook de 2-1 gescoord. Althans er werd gescoord maar uit een duidelijke buitenspel situatie. De voorzet kwam van rechts, werd binnen de 16-meter door gekopt naar de spits die bijna een meter voorbij de laatste man stond. Zijn fraaie kopbal trof doel maar daarvoor had Leon al gevlagd. Terecht dat deze goal werd afgekeurd. De SDO-trainer kreeg bijna een attaque. Het was een kantelmoment in de wedstrijd.

Vriendenschaar nam het initiatief over, er kwamen met een tussenpoos van vijf minuten nog twee wissels en met pas een kwartier op de klok in de tweede helft forceerde Rick ter hoogte van de 16-meterlijn een vrije trap. Zijn schot smoorde in de muur maar uit de rebound schoot hij wel beheerst en zuiver de bal laag in de hoek, 1-2. De ban was gebroken. De uitstekende conditie, afgelopen woensdag nog meer opgebouwd door 5x 100 meter te moeten sprinten, ging ook nu weer de doorslag geven.

Ondanks dat in de tweede helft rommelig werd gespeeld door regelmatige blessure behandelingen, drukte Vrschaar toch duidelijk zijn stempel op de wedstrijd. Toen dan ook met nog toen minuten te spelen Luuk Laponder de bal uit een afgeslagen aanval van Vrschaar alsnog in zijn voeten kreeg en uithaalde voor de 1-3 was de wedstrijd gespeeld. Hoewel de scheidsrechter nog een viertal minuten langer liet doorspelen, SDO nog een vrije trap op de lat boven Denzel schoot en Rick een terechte penalty werd onthouden, kwam er geen wijziging meer in de stand. “Een overwinning van het collectief en de juiste wedstrijd mentaliteit” zo kwalificeerde trainer Roger deze overwinning

Vrschaar heeft de koppositie weten te handhaven en gaat volgende week een moeilijke uitwedstrijd tegemoet tegen Buitenboys. Een sterk spelend elftal dat tot nu toe de beste indruk heeft achter gelaten.