4 oktober 2014 13:30

Vermeulen, R.

Vrsch C1 – Lelystad C1

In een competitie waarin de onderlinge sterkte tussen de verschillende elftallen weinig voor elkaar onderdoet kwam deze zaterdag Lelystad een bezoek aan Culemborg brengen. Twee puntjes hoger stond dit elftal op de ranglijst. Vrsch had tot nu toe 5 punten vergaard. Door te winnen zou het elftal één punt boven Lelystad uitkomen en zich in de kopgroep gaan nestelen.

Vrsch begon echt voortvarend en creëerde al binnen de eerste tien minuten een vijftal serieuze scoringsmogelijkheden. Puntje van aandacht dus. Want wanneer je alleen op de keeper afgaat moet je het ‘koppie er bij houden’ en bewust afwerken en niet zo maar een schot los laten.

Gelukkig hebben we in de punt Berkay die zijn mannetje staat, ook bij hoekschoppen. Uit een daarvan kwam hij uitstekend voor zijn man en zonder dat de keeper er bij kon kopte hij de verdiende 1-0 voorbij de keeper in de goal, 1-0.

Het veldoverwicht werd mede door echt uitstekend voetbal voor de rust nog uitgedrukt in een tweede doelpunt. De aanval werd op rechts opgezet waar de sterk spelende Kevin met grote stappen in richting het vijandelijke doel de bal op bracht. Zijn afspeelpass op Luuk Laponder kwam op het juiste moment. Hij hoefde er alleen maar zijn voet tegenaan te plaatsen. Beheerst schoof hij de bal in het doel, 2-0. Hiermee ging ook de rust in.

Na de thee probeerde Lelystad van alles om de achterstand te verkleinen maar met een geweldige verdediging lukte het de Flevolanders vooralsnog niet om een opening te vinden. Anders, na zo’n tien minuten spelen werd Rick Mulder ter hoogte van de middenlijn aangespeeld. Op bijna onnavolgbare wijze slalomde hij door de Lelystad-verdediging, hield ‘het koppie’ er bij en lobde de bal keurig over de keeper het doel in, 3-0. Een gelopen koers, zeker nadat Berkay vlak daarna de 4-0 op het scorebord liet aantekenen.  Weer uit een hoekschop stond hij weer op de juiste plaats om de bal subliem binnen te koppen.

Minuten voor tijd werd Lelystad de eretreffer gegund. Een van de weinige keren dat de verdediging werd uitgespeeld waarna Denzel de schuiver niet meer kon stoppen en Lelystad even later met een 4-1 nederlaag de thuisreis kon aanvaarden.
Overigens deelde de trainer/coach van Lelystad nog een compliment uit door aan te geven dat hij in deze competitie tot nu toe tegen het meest uitgebalanceerde elftal had gespeeld en de overwinning meer dan verdiend was.