41'

C-junioren zaterdag, C1, 3e divisie B

6 september 2014 13:45

Bollen, J.H.

Drie bekerwedstrijden met winst afgesloten. De verwachtingen voor de competitie mochten daarom hoog gespannen zijn. Het spel in de eerste helft gaf daar zeker aanleiding toe maar door een verdwaald doelpunt van SDVB, zo’n 10 minuten voor rust, sloop de onzekerheid in het elftal.

Men kan gerust zeggen dat het de wedstrijd van de gemiste kansen was. Zeker 6 reële kansen konden er in de eerste helft worden geteld. Tel daarbij op dat de geweldige reddingen in het doel van deze tegenstander boven gemiddeld waren en dat de scheidsrechter bij het minste of geringste de fluit hanteerde, meestal ten nadele van Vrsch. Zie hier de verklaring dat de rust met een 0-1 achterstand in ging.

Al in de 4e minuut een uitbraak van Wouter vanaf de middenlijn. Alleen op de keeper af die nog net een voetje tegen de bal kreeg. Drie minuten later een uitval over rechts. Kevin legt de bal terug op Berkay. Schot, voetje tegen de bal. Bal net niet de goal in. Tien minuten later. Na een heerlijk steekpassje van Berkay pikt Rick de bal op. Solo over links. Uitstekende redding door de keeper. Minuutje later Rick passt op Berkay. Staat vrij voor doel, treuzelt iets te lang waardoor achterhoede nog net kan ingrijpen.

Dan blijkt dat SDVB er ook nog uit kan komen dankzij weer zo’n onwaarschijnlijk toegekende vrije trap. De bal uit die vrije trap komt bij Denzel. Zijn uittrap wordt onderschept, direct rechts naar voren gespeeld. Een voorzet, althans wat daar voor door moet gaan, wordt van richting veranderd en verdwijnt zo maar in de korte hoek, 0-1. Even lijkt het elftal de kluts kwijt maar door uitstekend uitlopen kan Denzel een doelpoging van SDVB richting de 0-2 voorkomen.     In de 33e minuut wordt een vrije trap van Rick subliem door de keeper uit de bovenhoek getikt en al in blessuretijd wordt een strakke kopbal van Wouter, uit een vrije trap van Rick, wederom met een reflex door de keeper uit het doel gestompt.

Door het veelvuldig, onnodig fluiten van de scheids in de eerste helft heb ik het fluitgedrag in de 2e helft geturfd. De echte overtredingen niet mee gerekend werd er in de 2e helft 13x gefloten (over en weer) waar dat zeker niet nodig was. Een wedstrijd kapot fluiten noemen ze dat.
Afijn, na precies vijf minuten in de 2e helft dan toch de gelijkmaker. De hoekschop was van Rick, Berkay komt uitstekend voor zijn man en kopt nu wel onhoudbaar de gelijkmaker binnen, 1-1. Alle tijd dus nog voor een beter resultaat. In deze helft iets  minder uitgespeelde kansen. We telden er vier. In de 13e minuut een pass van Kevin op Berkay. Alleen voor de keeper kan Berkay de klus niet afmaken. In de 21e minuut een diepe bal van Brian op Kevin. Ook hij kan alleen op de keeper afgaan. Zijn schot is te gehaast en gaat hoog over. Drie minuten later een mooi flankschot van Berkay dat buiten bereik van de keeper net naast gaat.
Hierna het enige wapenfeit in de 2e helft van SDVB. Een uitval gevolgd door een schot dat maar net naast gaat.
De mooiste kans op een overwinning komt echter seconden voor tijd. De pass was van Kevin. Berkay ontvangt de bal geheel vrijstaand schuin voor het doel. Kan de hoek uitzoeken maar schiet over het doel. Jammer, kan gebeuren. Wellicht staat aankomende week het ‘afwerken op de goal’ centraal tijdens de trainingen.
Een PLUS i s dat het talrijke publiek in ieder geval van een leuke pot voetbal heeft kunnen genieten.