JSV Nieuwegein F2 - Vriendenschaar JO9-1

Seppe Kraaij (schot)

F-pupillen zaterdag, F1, 2e klasse 32

8 maart 2014 10:00

Mannen,
Op karakter hebben we de punten meegenomen uit Nieuwegein. Een uitstekende overwinning. En je ziet het, wanneer je zo hard werkt als jullie hebben gedaan dan komen die punten vanzelf. We gingen rusten met een 1-0 achterstand. Met een beetje geluk hadden wij er ook 1 of 2 kunnen scoren maar helaas. Wat opviel in de eerste helft was dat we de bovenliggende partij waren maar dat de scherpte zowel voor als achter ontbrak. Die laatste bal werd net niet op tijd of onzuiver gegeven. Het veldspel was wel goed en de bezetting was prima. Nadat de puntjes op i waren gezet in de rust begonnen we de tweede helft lekker scherp. Met een heerlijke steekbal (buitenkantje rechts) bracht Dani vlak na rust Bastiaan in stelling die wel raad weet met zo'n kans. Niet lang daarna een voorzet van rechts (of een corner, dat weet ik niet meer) die in eerste instantie op de keeper werd geschoten. De terugvallende bal werd werkelijk waar schitterend en vol overtuiging binnen geknald door Corné. Een goede goal die ons een 2-1 voorsprong opleverde. Vijf minuten voor tijd leek de beslissing te vallen. Seppe maakte de 3-1 en omdat JSV niet meer op onze helft was geweest leek het een kwestie van uitspelen en feest vieren. Maar nee, een ongelukkige bal belandde één minuut voor tijd voor de voeten van de tegenstander en die bracht de spanning toch weer terug. Nu gaat de tijd blijkbaar wat langzamer in Nieuwegein want één minuut heeft daar 240 seconden. Uiteindelijk kon de scheidsrechter niets meer verzinnen om er tijd bij te trekken en was de overwinning een feit. Klasse mannen en de huidige derde plek is helemaal verdiend.
Maar we willen meer. Aankomende zaterdag komt Vreeswijk (de koploper) op bezoek. En ook die gaan we proberen te pakken. Als we hetzelfde kunnen geven wat we de afgelopen twee wedstrijden hebben gedaan zie ik niet in waarom we deze niet kunnen winnen. Deze jongen gaat aankomende week een kijkje nemen in de keuken van Barcalona. Ik zal Messi en Xavi vragen of zij nog tips hebben hoe we Vreeswijk F1 het beste kunnen bestrijden. Alle hulp is immers welkom......
We verzamelen om elf uur in de kantine en we spelen om half twaalf.