F-pupillen zaterdag, F1, 2e klasse 32

1 maart 2014 10:00

Bernard Kuijer

Mannen,
Je hebt dag en nacht. Je hebt zwart en wit en je hebt de eerste helft tegen VVIJ en de tweede helft tegen VVIJ. Tjonge tjonge waar moet ik beginnen? Moet ik het over het uitstekende keeperswerk hebben van Huub of over de piemelgoal van Dany? Moet ik het hebben over de welpenvertoning in de eerste helft of het karakter in de tweede? Laat ik maar bij het begin beginnen. De eerste helft leek het wel of jullie voor het eerst met elkaar op het veld stonden. Geen samenspel, weinig loopwerk en geen wil om iets van de wedstrijd te maken. Ja dat kan nu natuurlijk ook het geval zijn maar ik weet beter. Op trainen laten jullie keer op keer zien wat jullie kunnen en daar was de eerste helft niets van te zien. Met dank aan Huub bleef de schade "beperkt" tot een 0-3 ruststand. Voetbal is waanzinnig leuk maar alleen als je wint. Eigenlijk zit je op voetbal omdat het hoogtepunt van de week de wedstrijd is die je op zaterdag speelt. Daar doe je het voor. Dat je twee keer per week traint is leuk maar dat doe je om beter te worden en op zaterdag heb je twee keer 20 minuten om te laten zien wat je allemaal in huis hebt. Daar gaat het om! Het samen winnen van wedstrijden, alles uit de kast halen zodat je na de wedstrijd kan zeggen "ik heb echt alles gegeven wat ik kan". Als een tegenstander dan toch wint is het omdat ze gewoon beter waren. Maar zaterdag was de tegenstander dat niet alleen wij waren van plan om hun de overwinning te schenken. En daarom moest ik jullie wakkerschudden in de rust. Het is gewoon zonde wanneer je weet wat jullie kunnen en wij dat op de belangrijkste dag van de week niet te zien krijgen. Maar.......... de boodschap was duidelijk en de tweede helft was om te smullen. Met veel druk, passie en inzet kwam de tegenstander bijna niet meer over de middenlijn.  Vroeg vastzetten was de tactiek en hoewel het spel alleen nog maar op hun helft werd gespeeld stond het na tien minuten in de tweede helft nog steeds 0-3. Totdat we nog een tandje er bij deden. Door twee goals van Dany (ja echt één met zijn piemel), Seppe en een eigen goal stond er na 40 minuten een 4-3 eindstand op het scorebord. Geweldig gewoon! Langs de kant was het smullen van de mentaliteit die jullie hebben laten zien. Mijn complimenten gaan uit naar jullie als team maar apart wil ik Huub nog even vermelden. Als keeper van de F2 leek hij wat nerveus voor de wedstrijd maar daar was tijdens de wedstrijd niets van te zien. Met mooie reddingen, goede spelhervattingen en een rustige uitstraling was hij gewoon een topper. Mannen voortaan vanaf het begin deze spelopvatting dan wordt dit een mooie tweede helft van het seizoen.
Dan even iets anders. We hebben de eerste prijs gewonnen met loten verkopen voor de grote club actie.  Nu zullen jullie denken, goh wat leuk maar er zat ook een prijs aan verbonden. Twee eigenlijk. We hebben een bon gekregen om voor het hele team patat te eten in de kantine. Nou leuk hoor ik jullie denken. Maar bij de bon zat ook een enveloppe met inhoud. En dat was € 123,00 !!!! (lees honderddrieëntwintig euro) om te besteden aan het team. Ja dat zijn prijzen. Alleen wat gaan we er mee doen? Ikzelf ( en Carmen) dacht dat het misschien leuk zou zijn om binnenkort te gaan bowlen in Beusichem met het team. Misschien zijn er nog andere suggesties want dan hoor ik deze graag. En anders dan zullen we volgende week een datum prikken.
Mannen deze week weer trainen en volgende week vol aan de bak tegen JSV Nieuwegein. We spelen om 10 uur en we verzamelen om 9 uur bij Vriendenschaar. We spelen dus uit.