Vriendenschaar JO9-1 - IJsselmeervogels F1

IJsselmeervogels F1

... (e.d.)

31 augustus 2013 10:15

Mannen,

Wat waren we nieuwsgierig. Hoe zou het gaan? De eerste wedstrijd van de F1 met allemaal nieuwe spelers en dan ook nog tegen een tegenstander als IJsselmeervogels. Na weken vakantie, zon, luieren en zwemmen was het dan zaterdag eindelijk zover. Met een (eindelijk) compleet team onderweg naar Spakenburg.

Een nieuw team betekent wennen aan elkaar. Op welke positie komt iemand het beste tot zijn recht? Wat kan iedereen? Nou daarvoor hadden jullie tien minuten nodig om daar achter te komen. Nadeel was wel dat we toen ook gelijk met 3-0 achter stonden. De goals die IJsselmeervogels maakten kwamen eigenlijk allemaal tot stand door verkeerde communicatie van onze kant en het aftasten van elkaar. Normaal als je na tien minuten zoveel achterstaat dan denk je als coach aan woorden als schade beperkt houden of hadden we niet een andere eerste tegenstander moeten vragen? maar het antwoord kwam van jullie zelf. Jullie pakten het geweldig op en jullie wedstrijd begon eigenlijk pas op dat moment. Combinaties werden gezocht, kansen werden gecreeerd en IJsselmeervogels werd steeds verder achteruit gedrukt. Jullie werden brutaler en alles begon beter te lopen. In het tweede gedeelte van de eerste helft hadden we de pech dat mooie aanvallen net naast of over het goal gingen. Maar zoals Johan Cruyff al zei, het gaat niet om de goals maar om het feit dat je kansen moet creeeren, dan komen die doelpunten vanzelf. Maar de toon was wel gezet voor de tweede helft. We wisten dat we kans hadden op meer en met die uitstraling stonden we de tweede helft ook op het veld. IJsselmeervogels kwam niet vaak meer over de middenlijn heen en we hielden de druk op hun doel goed vast. En dat resulteerde in een eigen goal van de tegenstander. Je kunt zeggen kadootje maar ik zeg liever goed afgedwongen. Na die goal bleven we druk houden met meerdere corners tot gevolg en toch wel een paar kansen. Twee minuten voor tijd viel alsnog de 3-2. Een goede aanval waarbij het overzicht goed werd gehouden zette Bastiaan alleen voor de keeper die koel bleef en de bal in hoek schoot. Helaas was de resterende twee minuten te kort om nog gevaarlijk te worden. Eindstand 3-2 maar dit was echt een uitstekend begin. Ik heb karakter gezien, mooi combinaties en een goede veldbezetting. Mannen uitstekend gedaan! Dit smaakt naar meer.

Ik heb genoten van jullie en tot volgende week.