Elias Ouail (schot)
70'

B-Junioren (najaar), B3, 3e klasse 26

15 december 2012 13:50

De Kerstman heeft het goed met de B3 voor. Want ondanks de tweede plaats op de ranglijst werden we gehuldigd als één van de weinige herfstkampioenen. Onze successen zijn kennelijk niet aan de Vriendenschaarfamilie voorbijgegaan. En nu we zo zijn geëerd, zijn we helemaal verplicht om de laatste wedstrijden winnend af te sluiten.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd stil gestaan bij het overlijden van grensrechter Van Nieuwenhuizen. Laten we hem ´eren´ door nog minder verontwaardigd te zijn bij een discutabele beslissing en zeker geen K-woorden te gebruiken. Het is dan leuk te horen van de scheidsrechter, na afloop, dat hij onder de indruk was van onze speelstijl en het gedrag: heel erg goed dus.

De wedstrijd zelf begon in hoog tempo en dat resulteerde in de vierde minuut al in een 0-1 voorsprong door een hard schot van Nabil. In de 38e minuut maakte Lex 0-2 en daarmee trad de rust aan. Hoewel VVIJ fysiek en speltechnisch niet tegen ons was opgewassen, slaagden ze er wel in de aanvallen tijdig te ontregelen. Ook waren ze meesters in vooruitverdedigen.

Direct na rust scoorde Elias 0-3. Dat was echter niet het sein om zich over te geven, want diep in de tweede helft wist VVIJ zelfs de eer te redden met een tegentreffer: 1-3. Dat was ook de eindstand.

Na afloop, terug in Culemborg, werden we hartverwarmend ontvangen met vuurkorven, Glühwein, kerststol en lekkere snacks. Er waren diverse geluksvogels die met een verrassing naar huis gingen, omdat ze een goed lootje hadden gekregen. De jeugdcommissie en in het bijzonder de mensen die de kerstinstuif hebben georganiseerd: