...

C-Junioren (district), C1, 3e divisie B

28 april 2012 13:00

Boer, A. de

De C1 streed afgelopen zaterdag voor haar (op één na ) laatste kans tegen Buitenboys C1 uit Almere. Bij winst zou de ivm degradatie  gevreesde,  11e plaats overgedragen kunnen worden aan ARC. Daarvoor moest dan wel gewonnen worden, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

De wedstrijd begon een half uur te laat, omdat de KNVB-scheidsrechter er niet was. Gelukkig was er een gekwalificeerde vervanger te vinden. Vriendenschaar C1 begon onrustig aan de wedstrijd. Er was veel balverlies en ook de rugdekking was spoorloos. Het leek alsof we achterin één op één speelden. Het tempo lag hoog en dat brak enkele Vriendenschaar spelers al snel op. Het middenveld werd te groot en de ruimtes werden niet meer dicht gelopen.

Al na 10 minuten liep de aanval van Buitenboys zo recht door het hart van onze verdediging en schoot raak: 0-1. Daarna bleef Buitenboys het beste van het spel houden. Toen Ileas goed doorging in het strafschopgebied van Buitenboys werd hij neergehaald. De penalty werd in de 19e minuut door Michael perfect ingeschoten: 1-1.

Toen na 30 minuten de prima aanval van Buitenboys iedereen liet staan en op een leeg doel afging leek de wedstrijd gespeeld. Leek, want er werd uit deze kans, die ondergetekende  nog raak had geschoten, gemist. Vriendenschaar ging door het oog van de naald en kwam daarna wat uit haar schulp.

Bij het begin in de tweede helft hetzelfde beeld. Veel inzet van Vriendenschaar en het betere voetbal van Buitenboys.  Na ongeveer twintig minuten, en een klein opstootje,  kwam Vriendenschaar echt los en volgde de ene na de andere kans. Er werd twee keer op de paal geschoten en Vriendenschaar was even oppermachtig.  Coen viel als vervanger van Mitchel goed in en verzorgde de schakel tussen verdediging en aanval.

Toen even later Joram diep werd weggestuurd omspeelde hij met wat geluk de keeper. De Buitenboys keeper was ver uitgekomen en pakte hem vast bij de enkels. Weg kans en geel voor de keeper. Hij mocht daar niet over klagen, en deed dat wijselijk ook maar niet, want rood behoorde ook tot de mogelijkheden.

Zo bleef het 1-1 een uitslag waar Vriendenschaar gemengde gevoelens aan overhield. Winst was zomaar mogelijk geweest.  Volgende week tegen GVVV: van uitstel komt zeker geen afstel...!