57'

C-Junioren (district), C1, 3e divisie B

14 april 2012 12:00

Kamlag, P.R.

De C1 van Vriendenschaar moest aantreden tegen de koploper van de derde divisie : Waterwijk uit Almere. De bloemen stonden in Almere al  klaar, omdat Waterwijk juist tegen Vriendenschaar kampioen kon worden. Er hing een echte kampioenssfeer in Almere kompleet met vuurwerk en een opzwepende speaker.  Zouden de bloemen uitgedeeld worden ?

De spelers kwamen op als in de Champions  Leaque, werden vergezeld van mini’s en werden individueel voorgesteld. Ze weten wel hoe het moet daar in Almere!

In de wedstrijd werd al heel snel duidelijk dat Vriendenschaar echt een maat(je) te klein was voor het goede team uit Almere. Al na twee minuten keek Vriendenschaar tegen een 1-0 achterstand aan na één van de vele vlotte aanvallen van Waterwijk.  Vriendenschaar kon daar in het begin vrijwel niets tegenover stellen. Het kwam eenvoudig weg niet onder de druk uit en voetbalde erg onrustig met veel balverlies.

In de achtste minuut wist de verdediging van Vriendenschaar de uitrap van hun keeper niet goed te verwerken. Waterwijk wist daar wel raad mee, en scoorde soepel 2-0.
Gaande weg de eerste helft kroop Vriendenschaar iets uit haar schulp. Het hoogtepunt was een fraai ingestudeerde corner die leidde tot een enorme pegel van Vincent die er in gegaan was, ware het niet dat de Waterwijk keeper liet zien waarom hij zo weinig doelpunten tegen heeft gekregen dit seizoen. Een prachtig schot en een even zo mooie redding.  Aan het einde van de eerste helft werd het nog 3-0 en was de wedstrijd gespeeld.

In de tweede helft scoorde Waterwijk nog drie keer. Vriendenschaar kreeg een paar kansjes, maar ging daar slordig mee om. De warrig leidende scheidsrechter deed het niveau ook al geen goed en zo werd het 6 -0  en werd Waterwijk kampioen. Terecht, want het was dit seizoen het beste elftal in de derde divisie.  Vriendenschaar feliciteert Waterwijk met het behaalde kampioenschap en het is aan Vriendenschaar C1 de taak om in de komende wedstrijden boven zichzelf uit te stijgen.