C1: Spannende wedstrijd met wonderlijk slot!

... (scrimmage)

C-Junioren (district), C1, 3e divisie B

28 januari 2012 13:00

Moerland, A.J.

Nu het kouder wordt is de winterstop voorbij en gaat de C1 beginnen aan  het tweede deel van de competitie.  De winterstop werd benut om veel te oefenen o.a. in de eigen wintercup. Er wordt hard gewerkt aan de conditie en er zijn plannen voor extra trainingen.  Zou dat al terug te zien zijn op het veld, bijvoorbeeld in de wedstrijd  tegen de C1 van Roda ’23?

De trainers Ron en Stefan konden beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Marcel ging als assistent-scheidsrechter het veld op, zodat alle ingrediënten er waren voor een lekkere wedstrijd.
Vriendenschaar begon goed en fel. Gelijk moest Roda een aantal keren aan de noodrem trekken. De middenvelders fungeerden als hulp-aanvallers, zodat het initiatief bij Culemborg lag. Na 13 minuten wist Michael via een prachtige korte combinatie Jeroen te vinden die droog de 1-0 binnen schoot.

Hierna werd Roda sterker, waarbij keeper Mark prima reddingen verrichtte. Vriendenschaar hield stand en bleef leuk voetballen. Af en toe zag het voetballend geen uitweg en hanteerde het de lange bal naar voren. Deze strategie was kansloos tegen de sterke verdedigers van Roda. Na een klein halfuurtje kwam de bal in de kluts voor het Vriendenschaar doel. Er werd te vriendelijk verdedigd en een Roda speler punterde de bal achter Mark: 1-1.

Na de rust kwam Vriendenschaar goed uit de kleedkamer. De snelheid van Jesse en Dante  werd gezocht  en dat leidde tot enkele kansen. Bij een  van deze kansen maakte een Roda-verdediger echt hands. (Ik stond er enkele meters vandaan). Helaas voor Vriendenschaar dacht de uitstekende scheidsrechter Moerland hier anders over.

Na een kwartiertje werd Roda weer sterker en creëerde enkele kansen.  Vriendenschaar moest steeds verder terug, maar bleef als collectief overeind. De verdediging (Lionel, Coen(Mitchel), Mick en Jordy) was bereid tot het gaatje te gaan en hield knap stand. Het middenveld (Vincent, Michel en Joram) verdedigde volop mee en onze drie aanvallers (Dante, Jeroen(Rune) en Jesse)  hielden toch vier verdedigers van Roda achterin.

Na 70 minuten officiële speeltijd zat de wedstrijd erop. Roda scoorde geheel onverwacht toch nog 1-2,  maar er was apèl voor buitenspel. Veel  tumult. De scheidsrechter  overlegde met de assistent en keurde het doelpunt af. Keeper Mark viel nog uit met een kneuzing van zijn vingers en werd deskundig vervangen door reserve keeper Rune.

Daarmee leek deze wedstrijd onverwacht toch veel op die bij Roda. Een gelijkspel was een terechte uitslag, waarmee Vriendenschaar niet ontevreden zal zijn.
Zou het oefenen in de winterstop dan toch geholpen hebben?