1 - 7

Vriendenschaar JO13-3

D-Pupillen beker poule D3, Groep 4 101

3 september 2009 18:30

Vol goede moed, met de knappe overwinning van afgelopen zaterdag in de benen, vetrokken we richting het sportcomplex van Focus. Het goede gevoel was er al snel nadat we warm hadden gelopen in onze gloednieuwe inloopshirts, met dank aan onze sponsor PK program kostensupport BV. Onze stadsgenoten konden hun jaloerse blikken maar met moeite van ons af houden. In de eerste helft speelden we met een fikse wind tegen. Dit belette ons echter niet om al snel op voorsprong te komen door een afstandsschot van Pim, vanaf de rand van de 16 meter. Deze voorsprong hadden we eigenlijk al snel moeten uitbouwen maar toch kwam Focus door een afstandsschot op gelijke hoogte. We bleven aanvallen en de druk op onze tegenstanders werd steeds groter. Door goed verdedigend werk kwam Focus er, ondanks de wind mee, niet aan te pas. Het geluk was niet aan onze zijde zodat het lang duurde voordat we op een dik verdiende voorsprong kwamen,  vlak voor het rustsignaal passeerde Lars de keeper en tikte de bal in de linker hoek. Met een goed gevoel vertrokken we richting kleedkamer. Na rust was het al snel een gelopen strijd. Af en toe een beetje geholpen door de wind vlogen de doelpunten de keeper van Focus om de oren. Twee mooie acties van Dante zorgden voor een riante voorsprong. Maar daarmee was het nog niet gedaan. Een mooi afstandsschot van Julian en een schot van Vincent voerden de score op tot 1-6. Als slagroom op de cake pikte Yannick zijn doelpuntje mee zodat de eindstand op 1-7 kwam. Deze riante uitslag geeft veel vertrouwen voor de wedstrijd van zaterdag tegen Jonathan, alhoewel het gevaar van onderschatting op de loer ligt.