1 oktober 2011 13:00

Dommelen, M.F. van

C1:  Klimt uit het dal !

Afgelopen zaterdag 1 oktober stond de thuiswedstrijd tegen de C2 van AFC uit Amsterdam op het programma. Het was 25 graden, maar zou de zon ook gaan schijnen voor onze jongens van de C1 ?

Het was warm op het kunstgras in Culemborg  en na de plichtplegingen werd er om 13.05 afgetrapt. Vriendenschaar begon goed en kreeg al snel een corner.  De afvallende bal kwam bij Rune en hij schoot goed in, maar stuitte op de keeper.

Langzaam kreeg AFC toch de overhand met name door de erg handige spitsen. Na een minuut of tien ontstond er een erg rommelige situatie in ons strafschopgebied. De aanvaller van AFC rommelde door de verdediging en werd niet stevig genoeg van de bal gezet: 0- 1. Grensrechter Huub constateerde dat het buitenspel was, maar dat nam de uitstekende scheidsrechter niet over.

AFC was sterker en combineerde wat beter. Vriendenschaar was “te lief” en liet de Amsterdammers  lekker voetballen.  Na 20 minuten was Joram weg en verscheen alleen voor de keeper.  Hij raakte de bal verkeerd en de AFC-keeper kon eenvoudig redden. Even daarna viel Mick geblesseerd uit en werd vervangen door Sven.

Opvallend was dat Vriendenschaar deze week in een 4-4-2 formatie speelde in plaats van 4-3-3. Dit pakte goed uit. Soms stonden de twee aanvallers met o.a. Dante wat geïsoleerd voorin, omdat er een gat ontstond tussen aanval en middenveld. Toch hadden we deze extra middenvelder hard nodig en  “stond” de formatie vaak goed.  Ook AFC kreeg kansen maar vergat te scoren zodat we met een kleine achterstand de rust ingingen.

In de 2e helft  verving Jordi, Maikel, die geblesseerd uitviel.  Deze wissel pakte goed uit. Invaller Jordi ging voorop in de strijd en liet zien wat we in de eerste helft gemist hadden:  STRIJD !  Gelijk werd Vriendenschaar gevaarlijk en kreeg diverse kansen  voor o.a Jesse en Dante. AFC  zakte wat in, maar bleef goed verdedigen. Zij loerden op de counter. Bij een van die uitvallen kwam er een vlammend schot op Mark, onze keeper. Stijlvol tikte hij de bal over. Een klasse redding !

Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist met de 0-2. Weer zo’n onoverzichtelijke situatie voor ons doel, waarbij de bal er zomaar inging.  Coen werd nog gewisseld voor Ileas, maar ook hij kon het tij niet meer keren. Het bleef 0-2

Ondanks het verlies voelde deze wedstrijd niet zo aan. Er was, met name in de tweede helft, goed gespeeld. Er was weer inzet en passie en dat geeft hoop voor de komende wedstrijden. Ik denk dat we die 4-4-2 wel vaker terug gaan zien bij de C1. Dan gaat de zon ook weer schijnen in de competitie !