C-Junioren (district), C1, 3e divisie B

17 september 2011 12:30

Schuurman, A.

C1: Bestolen in Amstelveen

Afgelopen Zaterdag 17 september trad onze C1 formatie aan tegen de C1 van Roda 23 uit Amstelveen. Het werd een wedstrijd met twee gezichten en een bewogen einde.

De eerste helft begon goed voor Vriendenschaar. Al na 3 minuten kregen de boys uit Culemborg een vrije trap op de rand van het 16-metergebied van Roda. Jesse nam hem prachtig en schoot op de lat. Joram was attent in de rebound, maar kon niet scoren.  Hierna nam Roda het initiatief over en kwam Vriendenschaar steeds meer onder druk te staan. Roda won individuele duels en dook steeds vaker voor keeper Mark op.  Na ruim een kwartiertje werd er op knullige wijze de bal verloren op het middenveld. Verdediger Mick probeerde vergeefs nog te corrigeren:  1-0. Roda combineerde beter en  Vriendenschaar  bleef te aardig en vertoonde niet voldoende vechtlust om het Roda moeilijk te kunnen maken.  Na een half uur schoot onze keeper verkeerd uit, zo in de voeten van de Roda-aanval: 2-0.  Roda was ondertussen echt te sterk geworden en dreigde nog voor rust de wedstrijd te beslissen.

Na rust  trad er een  ander Vriendenschaar aan. De koppies stonden scherper en gelijk vanaf de aftrap was er de inzet die we in de eerste helft zo gemist hadden. Al in de tweede minuut werd het   2-1 . Jesse gaf een splijtende pass op Joram. Die gebruikte zijn snelheid en  sneed door de verdediging, kwam alleen voor de keeper en schoot …… op de paal. De attent mee opgekomen Lionel bedacht zich niet en schoot prima raak.  Hierna werd het een echte wedstrijd met kansen voor beide ploegen.

Hartverwarmend was de inzet van Vriendenschaar, dat nadrukkelijk op zoek was naar de gelijkmaker.  Die gelijkmaker kwam er in de 72ste minuut. Uit een vrije trap kopte Rune glaszuiver raak: 2-2.  De tot dan toe uitstekend leidende scheidsrechter keurde het doelpunt in eerste instantie goed. De Roda-grensrechter  stond echter te vlaggen voor vermeend buitenspel.  Na overleg tussen grens- en scheidsrechter werd het doelpunt alsnog afgekeurd en  bleef het 2-1. Het kon gewoon geen buitenspel zijn, omdat  de Roda verdediging zelfs OP de doellijn stond te verdedigen. Vrijwel direct hierna was de wedstrijd ten einde

De emoties liepen nog even hoog op, maar dat hielp natuurlijk niets.  Roda won op een manier waarmee zelfs de achterban van Roda niet erg gelukkig was, want op zo’n manier wil je gewoon niet winnen. Op basis van de tweede helft had Vriendenschaar recht op een punt, ware het niet dat dat punt gestolen werd in Amstelveen.