C-Junioren, C1, Hoofdklasse C

16 april 2011 10:00

Holtrop, W.J.G.

C1:  Stap dichterbij

Het was druk afgelopen zaterdag in Spakenburg.  De C1 van Spakenburg tegen de C1 van Vriendenschaar is altijd een beladen wedstrijd, maar zoveel publiek ?

Het publiek bleek te komen voor de streekderby IJsselmeervogels tegen Spakenburg. De roden tegen de blauwen . Wij keken vooral naar de blauwen uit Culemborg. Het werd spannend in Spakenburg en dat voelde je aan alles. De koppies van de mannen stonden strak en iedereen besefte wat er op het spel stond zonder het hardop uit te spreken.

Vriendenschaar begon voortvarend aan de wedstrijd. Gelijk hadden we het initiatief.  Al in de tweede minuut kreeg Vriendenschaar een corner vanaf links. De Spakenburg keeper pakte de bal en liet hem weer los. Obbe schrok er misschien van,maar twijfelde geen moment en kopte koeltjes raak 0-1 .

Daarna werd het spel wat onrustig. Toch kwam Vriendenschaar niet in echte problemen. De verdediging met  Mike, Sonny, Bram en Obbe stond als een huis. Met Beau als slot op de deur leek er weinig aan de hand. Het middenveld met  Achraf, Miakel en Thom  stond goed en gaf weinig ruimte weg.  Het probleem was de voorhoede. Hier werd te veel  onnodig balverlies geleden.

Na 15 minuten  sneed de aanval van  Spakenburg goed door onze verdediging en scoorde de 1-1.  Hierna golfde het spel heen een weer in een zeer aantrekkelijke en spannende wedstrijd.  Abdillah had enkele kansen, maar wist niet te scoren. Zo stond het gelijk met de rust.

Na rust verving Stefan de licht geblesseerde  Sonny in de verdediging. Thom schoot  op de lat en had geen geluk.  De sportieve wedstrijd ging gelijk op en werd uitstekend geleid  door de KNVB scheids, dhr. Holtrop.  Joram verving  Manel en ging rechtshalf spelen. Even daarna verving  Ennes  Achraf. Thom ging in de spits spelen en Ennes op het middenveld.  Ook deze week  zou  een wisselspeler het verschil gaan maken en dat is  toch opmerkelijk.

Met nog maar 11 minuten te spelen kreeg Vriendenschaar een corner . De bal, die in eerste instantie door de Spakenburg keeper werd weggestompt,  kwam in tweede instantie voor de voeten van Ennes, die  scoorde: 1-2.

Hierna zette Spakenburg aan en kwam Vriendenschaar fors onder druk de staan.  Er kwam wel veel ruimte voor een uitval en dat gebeurde dus ook. In de 72e  minuut gingen Ennes en Joram er vandoor en lieten de volledige Spakenburg verdediging achter zich. Ennes bleef goed kijken en omspeelde handig de uitgekomen keeper: 1-3.

Zo wonnen de blauwen uit Culemborg : een mooie wedstrijd met  alles wat voetbal zo leuk maakt. Spanning, inzet, doelpunten en een terechte winnaar.  De jongens zijn nu twee weken vrij en dat hebben ze ook wel even nodig,  voordat  we aan moeten treden op 7 mei tegen DSO Ultrajectum.