week stond deze week de thuiswedstrijd
tegen de C1 van CDW op het programma.
Zou de C1 van Vriendenschaar de goede
lijn kunnen voortzetten ?

De C1 startte afgelopen zaterdag flitsend. Met twee 100% kansen in de eerste twee minuten. Van die kansen waarvan je denkt, nou die maak ik desnoods nog zelf. Niet dus ! De bal wilde er niet in, mede dankzij de voortreffelijke keeper van CDW.  Vriendenschaar ontwikkelde snel een overwicht, dat leidde tot vele kansen. Met name Thom kwam veelvuldig op via het middenveld en gaf veel mooie passes. De voorhoede bleef echter moeite houden met scoren. Het duurde tot de rust voordat de ban werd doorbroken.

Mannel  kwam goed op via de linkerzijkant, trok de bal goed terug richting de  rand 16-metergebied. Achraf kwam alert inlopen en plaatste een schuiver in de uiterste hoek. Het was 1-0. Daarvoor had CDW ook de nodige kansen gehad en had onze verdediging het vaak moeilijk door spel wat niet altijd even geconcentreerd leek. Keeper Beau ontpopte zich tot de held van Culemborg door de ene mooie redding na de andere te verrichten. Zonder Beau was het erg moeilijk geworden. Hij groeide in de wedstrijd,zoals alleen keepers dat kunnen ! Ook in de tweede helft sleepte hij de C1 er door !

Gelukkig  scoorde Jeffrey na 45 minuten de 2 - 0. Dat bracht echter niet de gewenste rust in het Vriendenschaar-spel. CDW kwam kort daarna nog op 2-1 na slecht verdedigen. We werden nerveus. Het zou toch niet ……  .
Nee,  het bleef 2-1 en daar kwam Vriendenschaar goed mee weg. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Bram bij een duel een elleboog op z’n neus. Hij was even flink van slag en moest per brancard van het veld.

We kunnen beter, en dat zal nodig zijn als we volgende week uit moeten tegen de nummer drie, OSM. Hopelijk staat Beau dan weer onder de lat en dan kan het niet meer mis gaan. Vraag dat maar aan CDW !

Vanaf deze plek wensen alle spelers, begeleiders en ouders Bram  een spoedig herstel  toe.