Zwaluwen Utrecht 11 F3 - Vriendenschaar JO9-3

Omar Almas (schot)

F-Pupillen (voorjaar), F3, 3e klasse 48

12 maart 2011 14:00

Helaas pindakaas!

Vandaag tegen de bovenste. Ze hebben tegen Focus 4-4 gespeeld dus wie weet. We beginnen met Hidde op doel en Jamy en Joas als eerste wissel. Om 14.10 uur begint de wedstrijd. Dylan staat vandaag niet in het doel, maar speelt de hele wedstrijd in de verdediging. Dylan moet gelijk in actie komen en blokt mooi. Het wordt heel gevaarlijk voor ons doel, maar Hidde haalt de bal net van de lijn. En laat een mooie uittrap zien, die op de helft van de tegenstander beland.

Om 14.15 uur is het 1-0, het is rommelig voor ons doel en hij zit.

We wisselen Hidde voor Steyn en Jamy voor Dylan.

Omar krijgt een bal op zijn voet, aangegeven door Dani, hij schiet, maar in de handen van de keeper. Nog een schot van Zwaluwen op ons doel deze beland in de handen van Hidde. Er volgt een mooie samenwerkingsactie van Steyn en Omar, helaas kan Steyn de bal niet binnenhouden. Mooie actie. Yannick stopt een gevaarlijke actie van Zwaluwen. Nog een actie van Yannick, hij haalt de bal van de lijn en bedient Omar, die er als een speer vandoor gaat, het schot dat volgt gaat helaas langs het doel. Een schot op doel van Zwaluwen na ingooi Vriendenschaar, maar Hidde heeft hem, Gelijk nog een schot op doel, maar deze keer vangt Hidde de bal. Dan gaat het even mis. 14:24 uur is het 0-2, 14:25 0-3, 14:26 0-4 en 14:27 0-5. Dani geeft nog niet op, hij blokt de bal en schiet naar Joas, die helaas niet tot scoren komt.

Rust.

In de rust een korte pep talk, maar ook een kritische noot. De eerste helft wordt er in de verdediging gemopperd. Gabriëlle en ik zijn leidster en wij bepalen wel of jullie je best doen of niet, dat hoeven jullie elkaar niet te vertellen. Dit even voor de duidelijkheid. De tweede helft wordt er iets geschoven in de opstelling. Dani is wissel, samen met Omar. We zetten Steyn in de spits (dat wilde hij graag) en Hidde achter de spitsen. Joas schuift dan terug de verdediging in (dat lijkt hem niet zo een goed idee, maar hij laat zien in de wedstrijd, dat hij dit uitstekend doet). Jamy neemt het keepershirt over van Hidde.

Om 14.35 uur begint de tweede helft. Het gaat gelijk goed mis. 14:40 6-0, 14:41 7-0, 14:43 8-0, 14:45 9-0 en 14:49 is het 10-0. Hieraan kun je zien, dat Zwaluwen fysiek een stuuk sterker is (wijze woorden van trainer Nico). Dani mag een corner nemen, dit resulteert bijna in een eigen doelpunt van Zwaluw. Een herkansing van Dani beland in de handen van de keeper. We wisselen Jelmer voor Omar en Dani voor Hidde. Om 14:55 uur en sterk staaltje samenwerking: Omar schiet naar Steyn, deze weet Dani te vinden, die geeft voor aan Omar, deze schiet en hij zit. 10-1en zeker een beauty. Een schot op doel wordt gemist door Dylan (die overigens de hele wedstrijd goed in de verdediging zit), maar Jamy heeft hem klemvast. We maken er maar niet teveel woorden aan vuil, we hebben verloren, maar goed gespeeld. Volgende week weer nieuwe kansen thuis tegen JSV, die nu twee plaatsjes boven ons staat. Goed gedaan jongens!