Zaterdag 12 februari stond de wedstrijd tegen s.v.Laren ’99
wedstrijden afgelast, maar op het net ingezaaide
kunstgrasveld van Laren viel goed te spelen.
Tenminste dat dachten we!

Het begon allemaal al tijden de warming up. We zochten een droog stukje gras, maar werden spoedig door een ijverige Larenaar verwezen naar een modder, poelachtig bijveldje. Daar begon Laren aan een goed geregisseerde warming up. Iedereen deed mee en de koppies stonden bij hen strak. Bij Vriendenschaar had menig speler moeite deze discipline op te brengen. Zo was het blijkbaar lollig tijdens de warming up de bal op het naastgelegen tennisveldje te schieten, om vervolgens te gaan bakkeleien wie de bal moest ophalen. Laren deed niet mee aan deze tennisgein!

De wedstrijd begon om 12.30. Tenminste dat dachten we! De scheidsrechter had de netten in de doelen afgekeurd. Hij had wel een punt, want deze netten hadden veel weg van Leerdammer gatenkaas. Toen Laren dat met touw provisorisch gerepareerd had, konden we beginnen. Tenminste dat dachten we!

De scheidsrechter had voor deze speciale gelegenheid een mooi schoon geel shirt aan getrokken en zag dat onze keeper Beau ook in het geel ging. Dat kon niet! (’s avonds zag ik op TV dat het tijdens AZ-PSV geen enkel probleem was!) Er moest een anders shirt of hesje voor Beau komen. Laren haalde een shirt en dat kon Beau dan aan. Tenminste dat dachten we! De scheidsrechter wilde niet langer wachten en stond erop dat er werd afgetrapt. Beau in hesje. Willem protesteerde nog maar werd door de scheidsrechter resoluut terug in zijn duck-out gestuurd.

De wedstrijd ging van start. Rommelig. Het shirt van Beau kwam en werd hem door Amakora aangereikt. Net toen hij het shirt over het hoofd had, ging Laren in de aanval en Beau moest reddend optreden als een soort vogelverschrikker met een rood shirt alleen om zijn hoofd. Geïrriteerd legde de scheidsrechter het spel stil en gaf Beau de kans zich aan te kleden.

Als snel ontwikkelde zich een rommelig spelbeeld. Laren was scherp en dekte Vriendenschaar heel kort. Soms te kort. Joram kreeg een flinke tik op zijn enkel. Toen hij de scheidsrechter geïrriteerd vroeg of hij het niet gezien had begon de grote scheidsrechter show opnieuw. Joram moest zich melden en kreeg de preek van de week. Gelukkig net geen geel.

Het nieuwe shirt had Beau goed gedaan, want hij trad enkele malen goed op bij gevaarlijk kansen van Laren. Vriendenschaar stelde daar weinig tegenover. Abdillah haalde met een solo 1 keer de achterlijn. Hij gaf goed voor waar Joram met een mooie actie de bal net niet in het doel kon schieten. Dat waren alle kansen van de eerste helft. Zoals aangegeven, Laren speelde fors, maar niet unfair. Sonny zal daar anders over denken, want hij viel na ongeveer 30 minuten uit met een bovenbeen-blessure. Manel verving hem.

In de tweede helft werd het lichte overwicht van Laren groter. Joram werd gewisseld voor Ennes. Hierna waren we door onze wissels heen, omdat Bram en Stefan afwezig waren. Dit pakte slecht uit, omdat de goed invallende Michel uit de C2 zich even later flink blesseerde. Amakora draaide inmiddels overuren en rende van de een naar de andere blessure. Michel viel uit en Vriendenschaar moest verder met 10 man. Gelukkig zag de scheidsrechter maar liefst vier gele kaarten bij Laren waarvan één speler 2x geel kreeg, dus rood. Verder met tien tegen tien.

De spits van Laren was moeilijk af te stoppen. Na 27 minuten in de tweede helft gebeurde wat al langer in de lucht hing. De spits ging goed door. Kwam Mike tegen, die met een flinke schouderduw opzij werd gezet. De Larenspits schoot in de lange hoek de 1 -0 binnen, onhoudbaar voor Beau.

Vriendenschaar ging meer aanvallen. Tenminste dat dachten we! Het spel werd stilgelegd vanwege…..een kapotte voetbalschoen van Thom. Niemand had dat gezien, maar onze scheidsrechter wel. Ik weet niet waar Thom een nieuwe schoen vandaan heeft gehaald, maar hij was vrij snel terug. Toen konden we door. Tenminste dat dachten we! De KNVB- scheidsrechter(!)  had bij Thom een losse veter gezien en legde het spel opnieuw stil.

Vriendenschaar ging vervolgens op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar het lukte niet. Laren bleef scherper en individuele duels winnen. En als je dan vol op de aanval gaat, volgt … de counter. Laren counterde goed en weer die snelle spits maakte het mooi en verdiend af: 2 -0. De scheidsrechter vond het na 10 minuten extra tijd ook tijd om te gaan douchen.

Zo verloren we voor de tweede keer dit seizoen in een bizarre wedstrijd. Begrijp mij goed, we verloren niet door de scheidsrechter, maar door het gebrek aan scherpte en concentratie. Dat begon al tijdens de warming –up en dat konden we tijdens de wedstrijd niet meer keren.