Vriendenschaar JO15-1 - JSV Nieuwegein C1

C-Junioren, C1, Hoofdklasse C

22 januari 2011 13:00

Jager, W. de

C-1   Een wedstrijd met twee gezichten

Zaterdag 22 januari stond de wedstrijd tegen JVS C-1 op het programma. Eerder dit jaar won Vriendenschaar ruim van het team uit Nieuwegein, maar of dat een garantie bood op weer succes ?

Joram en Sven begonnen op de bank toen er om 13.00 uur werd afgetrapt.  Gelijk liet Vriendenschaar zien hoe je hoort te voetballen. De ene mooie aanval na de andere rolde er over het kunstgras. Goede overnames, opkomende verdedigers, benutting van het hele veld, het was een lust voor het oog. Zo hoor je te voetballen!  Manel kwam goed op over de linkervleugel en hield het spel goed breed. Thom kwam sterk op via de as van het veld en strooide met mooie passes.

Na tien minuten was het raak. De bal kwam uit de kluts bij Abdillah, die de bal diagonaal het net in joeg: 1-0. Daarna zakte het hoge niveau wat weg en werd de wedstrijd meer gelijkwaardig. De rechtervleugelspits no 14  van JSV bleek een handige speler. Sonny had  moeite hem  aan banden te leggen en in de 22e minuut werd de Vriendenschaar verdediging simpel uitgespeeld en maakte JSV gelijk: 1-1.

Op het moment dat het voetbal van het eerste kwartier er een beetje uit was,  begon uw reporter zich zorgen te maken. Het tempo was verdwenen en de combinaties bleven uit. Het was meer “vecht” voetbal geworden. We gingen met een gelijke stand de rust in. Toch kozen de trainers Willem  en Stefan  ervoor niets te wijzigen bij het begin van de tweede helft.  In het begin van de tweede helft bleef het rommelig. De inzet was er wel, maar te vaak werd de bal onnodig verloren, terwijl vrijstaande spelers niet bereikt werden.

Gelukkig ging Thom in de 45e  minuut mooi door over de linkervleugel. Hij gaf de bal prima op Achraf. Achraf behield het overzicht, was niet zelfzuchtig en legde af op Jefrey, waarna Jefrey simpel de  2-1- binnen schoot. Een mooie aanval met een hoofdrol voor de dubbele assist.  Zou dit de bevrijdende treffer zijn ?

Manel wisselde met Joram die rechtshalf ging spelen. Gaandeweg de tweede helft kwam het betere voetbal weer terug. We kregen veel corners,  die door Maikel genomen werden.  Het begon weer beter te lopen bij Vriendenschaar wat resulteerde in verschillende kansen.  Via counters trachtte JSV hier wat tegenover te stellen. Maikel trok aan de noodrem en kreeg  geheel terecht  geel. Hierover mocht hij niet klagen, en dat deed hij wijselijk  ook maar niet.  Uit de hieruit volgende vrije trap  schoot JSV schuin voor ons doel langs en heel Culemborg haalde opgelucht adem.

Even later kreeg Vriendenschaar een vrije trap net buiten het zestien-meter gebied. Bram nam hem in één keer. Het was een “streep” die op de paal uiteenspatte.  Het schot was zó hard, dat ik even dacht  dat hij de reclameborden achter het doel had geraakt!  Ondank dit alles stond het nog steeds maar 2-1 en was de spanning in en om het veld nog voelbaar. Abdillah maakte daar in de 61e   minuut een einde aan, toen hij na een splijtende pass van Obbe alleen voor de keeper kwam en cool in het linker hoekje mikte: 3-1. Sonny werd vervangen door  Sven en de wedstrijd werd beheerst uitgespeeld.

Een wedstrijd die mooi begon en eindigde. Daar tussen was het wat minder met een wat “stroef” draaiend Vriendenschaar en een stug JSV. Een wedstrijd met twee gezichten met daarop na afloop een lach.

Volgende week uit tegen Quick,  ik hoop jullie dan weer te treffen langs de lijn.