45'

C-Junioren beker poule Groep 1 42

19 januari 2011 19:00

C-1  Eervol uit de beker.

Afgelopen woensdag avond stond voor de C-1 voor de derde keer de KNVB-beker wedstrijd tegen VV de Meern C-1 op het programma. De eerste twee edities waren wegens het slechte weer afgelast maar woensdag ging het echt door. De Meern speelt in de tweede divisie dus dat zou een hele kluif worden dachten we….

Gelijk gingen onze jongens er flink tegenaan en dat resulteerde in kansen. De C-1 werd versterkt, door Michael Soepnel en Sven van Mourik uit de C-2,  vanwege afwezigheid van enkele basis spelers. Vriendenschaar oogde scherp, stoorde vroeg en liet VV de Meern niet echt in haar spel komen. Met name Mike had zijn handen vol aan het afstoppen van de VV de Meern aanvallers en maakte een sterke indruk. Een spelwijze die wel veel energie vergde! We kregen enkele corners en halve kansen maar telkens ontbrak net de scherpte om het af te maken. We gingen met 0-0 de rust in.

In de tweede helft nam de Meern meer het initiatief. De bal ging sneller rond en Vriendenschaar had moeite het hoge tempo te volgen. Na ongeveer 10 minuten volgde het onvermijdelijke. De Meern kwam via een snelle counter over de linker zijkant eruit en gaf de bal goed voor. Onze sterke verdediging maakte één van de zeldzame foutjes en dekte verkeerd 1-0.

Het werd moeilijker en de krachten vloeden wat weg. Onze aanval kon geen vuist maken en zo verloren we met 1-0. Toch was het een leuke wedstrijd, met in de  eerste helft een beter Vriendenschaar. De Beker zullen we niet meer winnen maar de winst zat hem in de onvoorwaardelijke inzet en teamspirit. Daar konden de twee gele kaarten die Vriendenschaar opliep (Mike en Bram wegens iets te stevig verdedigen) niets aan veranderen. Michael en Sven vielen prima in en blijven wat mij betreft welkom bij de C-1!