Vriendenschaar JO15-1 - DSO Ultrajectum C1

65'

C-Junioren, C1, Hoofdklasse C

15 januari 2011 11:00

Arnhem, W.D.M. van

Bij deze wat foto's van de wedstrijd can de C1 tegen DSO Ultrajectum C1 en het verslag

Afgelopen zaterdag 15 januari stond voor de C-1 van Vriendenschaar de wedstrijd tegen de nummer 7 uit de competitie DSO-Ultrajectum op het programma. Hoe zou de C-1 de winter zijn doorgekomen? Zou de goede lijn van voor de winterstop vol te houden zijn ?

Met een koud windje trapte Vriendenschaar om 11.00 uur af. Het begin was van beide kanten nogal nerveus. Dat bracht trainer Willem tot het tactische advies:

“Ga nou eens voetballen !”

Het was duidelijk dat DSO niet naar Culemborg gekomen was om te verliezen. De Spelverdeler van DSO (no 14) bleek moeilijk af te stoppen maar deed, gelukkig voor ons, te veel alleen.

Na een kwartiertje nam Michel weer zo’n mooie vrije trap. Het publiek telde het doelpunt al, maar Manel miste de bal op een haar na.  Abdillah maakte vervolgens een rush en kwam alleen voor de keeper. Hij schoot goed in de korte hoek maar de DSO keeper redde knap.

Na ongeveer 20 minuten was het zover. De bal kwam in het zestien-meter gebied van DSO. De bal stuiterde vreemd op, waardoor de keeper zich verkeek. Manel verkeek zich niet en schoorde met een mooie lob 1-0.

Deze treffer gaf niet de gewenste rust in het spel. Het bleef moeilijk een goede opbouw te verzorgen. We leden te snel balverlies.

Na de rust bleef het lang maar 1-0. Het kon nog alle kanten op. De angst voor een tegentreffer lag op de loer. In de tweede helft ging het gelukkig ook eens over de linker vleugel terwijl in de eerste helft bijna alles over rechts ging. Jammer van het veld om maar de helft te gebruiken! Sonny moest vanwege een bloedneus gewisseld worden. Stefan was zijn vervanger als links back.

Vervolgens raakte onze grensrechter in heftige discussie met de begeleider van DSO over een buitenspelsituatie. De scheidsrechter stuurde beiden weg. Even later wilde trainer Willem de derde wissel inbrengen. Omdat deze speler niet op het wedstrijdformulier stond en een gelijk rugnummer had met één van de andere spelers stond de scheids dat niet toe. Naar verluid zijn Willem en de scheids nu nog in de bestuurskamer aan het discuseren over de rechtsgeldigheid van deze wissel, die niet doorging.

Jefrey vond in de 65e minuut dat het lang genoeg geduurd had en haalde verwoestend hard uit 2-0. Een prachtig doelpunt ! De wedstrijd was gespeeld en de punten waren binnen.

Woensdag de beker en volgende week thuis tegen JSV. Het voetbalseizoen is weer begonnen…..heerlijk !