Maar liefst vier spelers moesten
ook met andere elftallen van
Vriendenschaar meespelen.
Zou de C1 dit pionoffer kunnen opvangen ?

Om maar met de deur in huis te vallen: nee, dat kon de C1 niet. De vaste verdedigers werden node gemist. Waardoor er zich een erg onrustig spelbeeld ontwikkelde in Huizen. Er zat te weinig “voetbal” in het spel van Vriendenschaar. Te vaak was het “weg-is-weg”  het devies, zonder dat er goed werd samengespeeld. Na 13 minuten minuten ging Huizen goed door. De verdediging van Vriendenschaar werd op snelheid geklopt en de voorzet werd vakkundig binnen getikt. We stonden met 1-0 achter.

Daarna was het hopen op een wonder in de rust (zie verslag van vorige week). En inderdaad, na rust ging het iets beter, maar ik miste de echte overtuiging. Teveel spelers haalden niet hun niveau en lang bleef het 1-0. Na een minuut of 45 kwam Lex Favrin in het veld op de rechtsbuitenplaats. In een daarop volgende vrije trap van Thom kopte hij gelijk raak! Een super wissel ! Zou het dan toch gaan lukken ?

Het spel kreeg iets meer vaart, maar Huizen zat beter in de wedstrijd en scoorde even later de 2-1 uit een counter. Nog één keer zette Vriendenschaar aan en dat resulteerde in de 2-2- uit een prachtige vrije trap van Maikel. Daarna probeerden beide ploegen alsnog de winst uit het vuur te slepen, echter  zonder resultaat. Jeffrey en Joram waren in de slotfase nog heel dicht bij de overwinningstreffer, maar het mocht niet zo zijn.

Het bleef 2-2,  een terechte uitslag. Het blijft de vraag, óf … en wat als …. de basis wél had kunnen starten. De club besloot tot een pionoffer. Ik denk dat de C1 de B1 prima heeft geholpen, maar zichzelf geen dienst heeft bewezen met dit gelijk spel.