Voorbeschouwing Veenendaal - Vriendenschaar - C.V.V. Vriendenschaar

Voorbeschouwing Veenendaal - Vriendenschaar

14 september 2023 20:45

HJ

Aanstaande zaterdag trekt ons eerste elftal voor de beker naar Veenendaal. Het is de laatste wedstrijd uit de poule. De inzet is overzichtelijk: Vriendenschaar heeft genoeg aan een gelijkspel om door te gaan naar de knockoutfase van de beker. Veenendaal moet winnen.

Veenendaal is opgericht op 5 juni 1927 en daarmee de oudste voetbalclub van Veenendaal. DOVO en GVVV zijn in de loop van de tijd spraakmakender geworden. Veenendaal kent nog enkele voetbalclubs: SV Panter, waartegen we op 2 september voor de beker speelden, en voorts De Merino's en VRC.

Wat het competitievoetbal betreft is er enige voetbalgeschiedenis tussen Vriendenschaar en Veenendaal. In de periode 1961 - 1965 kwamen de eerste elftallen elkaar jaarlijks tegen in de derde klasse. In de seizoen 1996/97 en 1997/98 waren er ook competitieduels maar toen in de tweede klasse.

Veenendaal is in 2011 gestopt met zondagvoetbal. Het eerste elftal speelde toen in de vijfde klasse. Al vanaf 1951 speelt Veenendaal ook op zaterdag maar in 2011 ook in de vijfde klasse. Maar nadat de zondagploeg was opgeheven, ging het met de zaterdagploeg beter en rukte het elftal op naar de derde klasse.
Afgelopen seizoen degradeerde niet alleen ons eerste elftal naar de vierde klasse, maar deed Veenendaal dat ook, zij het via de nacompetitie. Het komende bekerduel tussen Veenendaal en Vriendenschaar is daarom extra interessant. Beide elftallen zullen laten zien dat ze klap te boven zijn gekomen en goed voorbereid zijn voor het nieuwe competitieseizoen.

Wat het bekervoetbal betreft, hebben Veenendaal en Vriendenschaar recentelijk nog ontmoet. In 2017 won ons elftal met 0-5 in en van Veenendaal. In 2019 werd het in Culemborg 5-2 voor onze ploeg. Het zijn maar enkele weetjes waaraan we niks hebben voor het aanstaande bekerduel. Hopelijk zouden we kunnen zeggen: 'Driemaal is scheepsrecht', daarmee hintend op een derde beeroverwinning. Of het zover zal komen...wie weet.

DSC03031.JPG
Ronan Hendriksen was erbij toen Vriendenschaar in 2019 het bekerduel met 5-2 won.

Ons elftal heeft de beste papieren om de poule te winnen. Nadat ons elftal met 3-2 van SVP had gewonnen, volgde afgelopen zaterdag het gelijke spel tussen SVP en Veenendaal. Als ons elftal tegen Veenendaal gelijk speelt ,wordt het poulewinnaar met 4 wedstrijdpunten. Wint Veenendaal echter van Vriendenschaar dan wordt Veenendaal poulewinnaar met 4 punten. De winnaar gaat vervolgens door naar de knockoutfase van de bekercompetitie. 

DSC03042.JPG
In het bekerduel van 2019 was Jordy Waroux nog speler van het elftal. Hij moest even naar de kant vanwege een bloedneus, die deskundig door verzorger Marcel Uding werd gestelpt.

Mogelijk belangrijker is hoe ons elftal ervoor staat aan de vooravond van de competitie. Uit het bekerduel tegen Veenendaal zou kunnen bijken dat de competitievorm er is en we met vertrouwen het seizoen 2023/24 kunnen ingaan. We wensen ons elftal zaterdag in ieder geval veel succes. 
 

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!