Vriendenschaar - Nieuw Utrecht 1-3

21 mei 2023 16:00

HJ

Jammer genoeg heeft ons eerste elftal het tegen Nieuw Utrecht niet gered. Het werd een 1-3 nederlaag. Even gloorde er hoop in de tweede helft na een benutte penalty. Ons elftal kan de veilige achtste plaats nu niet meer bereiken. Hooguit is er nog een vluchtweg naar de nacompetitie, maar ook die weg is, met nog één wedstrijd te gaan, bij voorbaat een heel lastige.

Ons elftal startte in de volgende opstelling: Michel Sprong (doel), Kjell van Kemseke, Mark Verrips, Ibrahim Gumaa, Marwan Salama, Jesse van Piggelen, Jeffrey Koedam, Lucas Beck, Souhail Matougui, Abid el Idrissi en Amine Lakhal. Wissels waren: John Verweij (doel), Ferris Harte, Michaël Boutisma, Corsin Vogtländer en Finn Spierings. Vincent Zuurmond was als toeschouwer aanwezig. Door een gele kaart in de vorige wedstrijd tegen Woerden was hij nu niet speelgerechtigd.

DSC09475.JPGOns elftal heeft zich opgesteld voorafgaande aan de aftrap. Van links naar rechts: Jeffrey, Amine, Souhial, abid, Lucas, Jesse, Mark, Kjell, Ibrahim, Michel en Marwan.

Nieuw Utrecht dat nog een kleine kans heeft op het kampioenschap van de derde klasse en daardoor promotie naar de eerste klasse, was niet naar Culemborg voor een gelijkspelletje gekomen. Want daardoor zou Houten, dat zelf vrij was, meteen kampioen worden. Het bleek ook uit de eerste acties van de Utrechters. Want in de eerste minuten opende Nieuw Utrecht met een aantal snelle uitvallen welke ons elftal gelukkig te boven kwam. Na zeven minuten een eerste tegenaanval van ons elftal die niks opleverde. En uit de corner twee minuten later, kwam ook niks voort.

DSC09486.JPG
Aanval van Vriendenschaar op doel Utrecht. Nr. 14, Lucas, kopt tevergeefs naar de bal die in de handen van de keeper is gekomen. Achter Mark Verrips en rechts Jeffrey.

In de dertiende minuut liep Abid na een duel met zijn tegenstander een gele kaart op. Van enige afstand bezien wel een overtreding, maar niet een gele kaart waard.
Na een kwartier spelen voorkwam Michel Sprong met een knappe redding dat Nieuw Utrecht op voorsprong zou komen. De door hem uit het doel gestrekt gestompte bal bleef evenwel in het spel en in het bezit van Nieuw Utrecht. Een van de Utrechters ontving de bal in buitenspelpositie. Huub, onze grensrechter, vlagde ervoor maar de scheidsrechter negeerde zijn vlagsignaal. Er volgde een voorzet en van dichtbij werd onze defensie geklopt: 0-1.
Ons elftal probeerde het nodige terug te doen. Maar het welbekende euvel deed zich weer voor. Van achteruit wordt de bal naar het doelgebied van Nieuw Utrecht gespeeld, maar vervolgens ontstaat er ‘in de zestien’ een opeenhoping van spelers van Vriendenschaar én Nieuw Utrecht, waarbij van onze kant niet de ruimte wordt gevonden voor een gevaarlijk, doelgericht schot. Alleen Abid had een mogelijkheid uit een rechtstreeks genomen vrije schop, maar de keeper van Nieuw Utrecht tikte de bal over de lat. De daarna volgende corner leverde niks op.
Na een drinkpauze halverwege de eerste helft, was Nieuw Utrecht weer aan zet. Een van hun aanvallers stormde met de bal richting doel. Souhail ging welswaar in de achtervolging, kwam zijn tegenstander niet voorbij en bracht hem uiteindelijk pas in het strafschopgebied ten val. Penalty en daar wist Nieuw Utrecht wel raad mee: 0-2.

DSC09489.JPG
Michel gekopt bij de penalty en Nieuw Utrecht staat op 0-2.

Gezien het feit dat ons elftal maar moeilijk scoort, leek hiermee het pleit al beslecht. Desondanks probeerde ons elftal de bakens te verzetten. Er kwamen tegenaanvallen en enkele corners zonder resultaat. Abid kwam nog het dichtst bij een treffer uit een opnieuw rechtstreeks genomen vrije schop. De laag bij het doel neerkomende bal werd echter door de Nieuw Utrecht-keeper afgestopt.
De eerste helft werd afgesloten door enkele snelle uitvallen van Nieuw Utrecht, maar ons elftal kwam hier zonder kleerscheuren heen. Rust echter 0-2.

DSC09507_2.JPG

Nieuw Utrecht werkt de bal weg voordat Ibrahim er iets mee kan doen.

Na de rust kwamen Abid en Souhail niet terug; zij waren vervangen door Finn en Corsin. Ons elftal was van plan wat aan de 0-2 achterstand te doen, wat bleek uit onder meer schoten op het doel van Jesse en Finn alsmede enkele corners na aanvallen. Nieuw Utrecht was overigens niet ongevaarlijk met enkele schoten op ons doel. In de 56e minuut werd Ibrahim bij een uitval echter binnen het strafschopgebied neergelegd. Een overduidelijke penalty. Finn benutte die onberispelijk: 1-2.

DSC09525_2.JPG
Ibrahim gaat neer. Penalty voor Vriendenschaar. Het werd 1-2.

Door kenners was voorspeld dat Nieuw Utrecht bij een tegenslag als deze snel van slag af zou zijn. En dat klopte aanvankelijk ook wel. Nieuw Utrecht viel terug. Ons elftal kreeg enkele kansen. Jeffrey schoot de bal bij een van de aanvallen echter naast. Bij een uitval schoot Nieuw Utrecht de bal hopeloos mis.

DSC09520_2.JPG
Tot teleurstelling van Corsin gaat deze bal net naast.

Na dik een kwartier  in de tweede helft redde Michel de situatie en voorkwam hij dat Nieuw Utrecht zou uitlopen. Dat laatste gebeurde toch. In de 66e minuut werd de bal uit ons doelgebied weggewerkt. De bal kwam daarbij weer in het bezit van Nieuw Utrecht. Hoewel daardoor niet direct gevaar leek te ontstaan, poeierde de speler de bal op het Vriendenschaardoel. En laag ging die in de linkeronderhoek van ons doel: 1-3.

Ons elftal probeerde de situatie nog te repareren. Maar in het kwartier dat volgde, zagen we alleen maar rommelig heen-en-weer-voetbal. We zagen een mislukt schot van Finn, een schot van Corsin dat tot corner werd verwerkt  en een te zachte kopbal van Finn, van dichtbij op het Nieuw Utrechtdoel en een gemakkelijke prooi van de keeper.

De tijd begon te verstrijken. Ons elftal deed wat het kon, maar de overtuiging ontbrak. En als er zich weer een situatie voor het doel van Utrecht voordeed, liep het doelgebied met spelers van beide ploegen zo vol dat er geen doorkomen aan was. Jeffrey kwam nog tot een schot dat naast vloog. Een voorzet van verre van Corsin kwam bij Ibrahim terecht maar die kon deze lastige bal alleen maar net naast schieten.

DSC09546_2.JPGDe keeper van Nieuw Utrecht tikt de bal over de lat.

Het einde van de wedstrijd kwam helaas met een 1-3 nederlaag. Er had in deze wedstrijd mogelijk iets meer gezeten. Jammer genoeg  niet. Het scenario dat ons voor ogen stond dat alle tegenstanders van Vriendenschaar in de strijd om de veilige achtste plaats in deze competitieronde punten zouden moeten verspelen, kwam grotendeels uit. Het scenario was echter gebaseerd op winst van Vriendenschaar. En die kwam er juist niet. Woerden speelde niet en werd van de achtste plaats verdreven door Lopik. Notabene onze tegenstander in de laatste competitieronde. Er is nog één ‘strohalm’: bij winst op Lopik kunnen we mogelijk nog terecht in de nacompetitie.