Vriendenschaar2 – IJFC4 3-1

21 mei 2023 14:45

FrW

Deze dag een tegenstander waartegen in het verleden meestal verliespunten konden worden genoteerd. Twee weken terug de uitwedstrijd, voor het eerst sinds jaren met 0-2 gewonnen en nu dus de thuiswedstrijd. Die werd met vertrouwen tegemoet gezien ondanks het ontbreken van de strateeg op het middenveld, Karim Ghoulbzouri. Het werd in een bijzonder aantrekkelijk duel een mooie 3-1 overwinning. Nu was het wachten op de uitslag van CJVV – Renswoude. Bij puntverlies door CJVV zou Vriendenschaar achter IJsselmeervogels als tweede eindigen. Bij winst zou CJVV met een beter doelsaldo tweede worden en samen met Vriendenschaar met 27 punten hebben behaald. Een alleszins bevredigend resultaat.

Er werd gestart met de volgende opstelling: Stan van de Wiel; Bram Maessen, Daan Hurks, Dylan Boomhouwer, Ray Dupon; Ronan Hendriksen, Ilias el Karicha, Jack van Beem; Wesley Vermeulen, Sem Platenkamp, Rick Mulder.
Wisselspelers: Max van Alphen, Ramiz Lachkar, Soufiane Zanzan, Dylan Staal, Leander Foldes.

Aftastend in de beginfase leek het er op een open wedstrijd te worden met mogelijkheden voor beide elftallen. Sterk op het middenveld waar Ilias zo'n beetje de rol van Karim op zich nam en  dus regelmatig zijn voorhoede in stelling bracht. Sterker, hij was daarbij ook nog eens de breker op dat middenveld waardoor menig opgezette aanval van IJFC al vroeg in de kiem gesmoord werd. Bij beide teams dus geen  duidelijk aanwijsbaar overwicht voor wat betreft de spelopbouw. Het werd anders na zo'n kleine 20 minuten. Vriendenschaar dwong een hoekschop af die door Ronan werd genomen. Deze werd door de verdediging van IJFC afgeslagen, kwam in de voeten van de mee opgekomen Daan. Die speelde Jack aan die van dichtbij, onder de keeper door, de 1-0 binnen schoot. Een opsteker maar ook een aanzet voor een wijziging in het spelbeeld. IJFC moest komen. Wilde ook op jacht gaan naar de gelijkmaker en Vriendenschaar werd in een verdedigende rol gedrukt. En dat ging ze, met Ilias, Daan en Dylan Boomhouwer voorop, uitstekend af.
Ilias presteerde het om zelfs in één aanval van IJFC de bal tweemaal van de doellijn weg te werken nadat Stan al verslagen was. Een staaltje van goed vakmanschap.

Maar hoe mooi kan voetbal zijn en vaak anders dan je zou wensen. Met nog 10 minuten te gaan in de eerste helft, de aanvalsdrift van IJFC was wat getemperd, namen de IJsselsteiners een aanval van Vriendenschaar over, gingen er op snelheid op links vandoor. De aanval werd afgerond met een uitstekende voorzet die door de IJFC-spits vallend en buiten bereik van Stan werd binnen gekopt.
Stan had nog wel een uitstekende redding door een hard schot met verve uit de bovenhoek tot hoekschop te verwerken. Ook Jack kreeg nog, op aangeven van Daan een schitterende kans op zijn tweede doelpunt. Zijn miraculeuze afronding ging echter rakelings naast.
Rusten dus met een 1-1 stand.

Het leek er aanvankelijk op dat IJFC de handdoek al in de ring gooide. Vriendenschaar begon deel twee bijzonder sterk. Sem, die weer eens een hoofdrol opeiste en een uitstekende wedstrijd speelde, had al na vier minuten de stand moeten verhogen. Hij was het eindpunt van een snelle aanval opgezet door Ronan. Sem kreeg de bal op nog geen 5 meter voor de goal voor zijn sterke been. Zo sterk, dat hij de bal hoog over in plaats van in het doel schoot. En niet veel later weer zo'n snelle uitbraak van Ronan. Die speelt af op Bram die zijn voorzet bij Rick inleverde. Even om zijn as draaien en de goede hoek uitzoeken, 2-1. Schitterend.

De wedstrijd was gelopen. Alle wissels, Dylan Staal al direct bij het begin van de 2e helft, mochten hun steentje bijdragen en toen dan ook Speedy Gonzalez (Ronan) met nog zo'n 10 minuten te gaan een eigen actie persoonlijk afrondde en 3-1 scoorde was het helemaal gedaan.. Vriendenschaar won voor de tweede keer van angstgegner IJFC en het wachten was nu op de uitslag van CJVV.
Renswoude was helaas niet in staat deze tegenstander een puntje af te snoepen zodat Vriendenschaar na een uitstekende competitie met een gelijk aantal (27 uit 14) punten als derde achter kampioen IJsselmeervogels heeft afgesloten.