Voorbeschouwing Houten - Vriendenschaar - C.V.V. Vriendenschaar

Voorbeschouwing Houten - Vriendenschaar

9 maart 2023 15:15

HJ

Als het om behoud van de positie gaat, is de wedstrijd komende zaterdag van ons eerste elftal tegen Houten van groot belang. Naar boven kijken heeft voor ons geen zin, want de kloof tussen ons elftal op plaats 7 en Nieuw Utrecht op plaats 6 bedraagt al acht punten. Des te meer is het dringen als we naar onderen kijken.

Terwijl ons elftal naar de koploper moet, worden er zeker punten verdiend door ploegen die onder ons staan. Dit vanwege het feit dat die onderling de degens kruisen. Zwaluwen Utrecht ’11 moet tegen Woerden en JSV moet tegen Brederodes. Het gunstigst lijkt nog als die gelijke spelen opleveren. En ook gunstig zou zijn als DVSU van Elinkwijk verliest. En ja, dan moeten we hopen dat we een goede uitslag maken tegen Houten. Of dit allemaal uitkomt, is de vraag.

Feit is dat we de teams onder ons de afgelopen weken dichterbij hebben zien komen, mede doordat we na de winterstop zelf niet zoveel punten hebben verdiend. Van de vijf wedstrijden die er sindsdien zijn gespeeld werd en eentje gewonnen, tegen Nieuw Utrecht. Van NiTA en IJFC werd verloren. De gelijke spelen tegen Lopik en Zwaluwen Utrecht leverden één punt op, maar je kunt ook zeggen twee verliespunten. En waar we telkens tegenaan lopen is dat er zo weinig wordt gescoord. In de genoemde vijf wedstrijden werd slechts drie keer het vijandelijke doel getroffen. Het is maar dat we het defensief erg goed doen: ook maar vier doelpunten tegen in vijf wedstrijden.

DSC00570.JPGWedstrijdbeeld van 15 oktober 2022 thuis tegen Houten met hier Abid aan de bal.

Je kunt nu al stellen dat de ploegen Houten, NiTA, IJFC, VVIJ, Elinkwijk en Nieuw Utrecht veilig zijn. Hier wordt gestreden om het kampioenschap, om de titel van de tweede periode of om een zeer hoge klassering. Hierdoor kan de tweede klasse rechtstreeks of via de nacompetitie worden bereikt.
Voor alle andere zeven teams wordt het bikkelen, mogelijk tot en met de laatste competitiedag. En er zijn nog maar twee ‘prijzen’ te verdienen, de plaatsen 7 en 8, waarmee het derdeklasserschap behouden kan blijven zonder de tombola van een nacompetitie.

Kortom: er drijven voor veel ploegen nogal wat donkere wolken aan de hemel. Vraag is of we komende zaterdag zelf de wolken kunnen verdrijven tegen Houten. Qua tangschikking zit het natuurlijk niet erg gunstig uit voor ons elftal. Maar wacht even: Houten is niet onverslaanbaar. Afgelopen zaterdag liep Houten zomaar tegen een 2-0 nederlaag op tegen DVSU. Het was de tweede nederlaag van het seizoen. De andere nederlaag was eerder tegen VVIJ.

Herinneren we ons nog de thuiswedstrijd tegen Houten op 15 oktober. Er was sprake van een gelijk opgaande wedstrijd. We namen zelfs de leiding. Houten scoorde tegen. Rust 1-1. Na de rust 1-2. En daarna kregen we niet de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen, doordat we na een onterechte rode kaart met tien man kwamen te staan.

DSC00585.JPG
Nog een wedstrijdbeeld van 15 oktober 2022  tegen Houten met v.l.n.r. Maurits, Dave en Mark.

Kortom: we moeten zaterdag maar eens met het nodige zelfvertrouwen naar Houten gaan. Achter de zaak dicht houden en geen misverstanden veroorzaken. En dan met volle inzet doelpunten najagen om Houten op de knieën te krijgen. Ons elftal kan de verrassing van de komende zaterdag worden!

Het programma voor zaterdag luidt als volgt:

  Aanvang  Wedstrijd  Uitslag
 14.00  Houten - Vriendenschaar  
 14.00  Zwaluwen Utrecht '11 - Woerden  
 14.30  Elinkwijk - DVSU  
 14.30  IJFC - VVIJ  
 14.30  JSV - Brederodes  
 14.30  NiTA - Nieuw Utrecht  
 vrij  Lopik  


Voor de huidige stand, klik op ranglijst.

De andere Vriendenschaarsenioren komen allemaal in actie als volgt:

  Aanvang  Wedstrijd  Uitslag
 12.00  Eemnes 2 - Vriendenschaar 2  
 12.00    Vriendenschaar 3 - De Meern 6  
 16.45  Vriendenschaar 4 - Woudenberg 5  
 12.00  IJFC 6 - Vriendenschaar 5  
 15.30  Vriendenschaar 6 - Vreeswijk 4  
 13.15  Vriendenschaar O23-1 - Woerden O23-1  
 14.30  Vriendenschaar VR1 - HSSC '61 VR1  
 15.30  Vriendenschaar VR2 - SVL VR1  

 

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!