Vriendenschaar - DVSU 4-0

20 november 2022 13:45

HJ

Ons eerste elftal heeft afgelopen zaterdag een overtuigende 4-0 zege op het Utrechts DVSU geboekt. Het elftal speelde een prima wedstrijd. De overwinning was een prachtige teamprestatie.

We waren vooraf de mening toegedaan dat de wedstrijd tegen DVSU gewonnen zou moeten worden om de competitie bij te benen gezien de eerste vijf nederlagen, weliswaar gevolgd door een overwinning (op JSV) en een gelijkspel (bij Brederodes).Echter valt er qua punten nog het nodige in te halen. Bovendien is Vriendenschaar volgende week vrij. Dan kunnen andere ploegen punten pakken en moet je zelf maar afwachten.

Vriendenschaar begon in de volgende opstelling: John Verweij (doel), Marwan Salama, Kjell van Kemseke, Mark Verrips, Dave van Dalum, Thom Souhuwat, Corsin Vogtländer, Vincent Zuurmond, Rick Mulder, Abid en Idrissi, Maurits Nijenhof. Wissels waren: Michel Sprong (doel). Souhail Maatougui, Finn Spierings, Amine Lakhal, Michaël Boutisma.

Het was een ijskoude middag als vooraankondiging van de winter. Gelukkig bleef het droog en bleef een harde wind uit. Goed voetbalweer uiteindelijk, ook voor de toeschouwers ditmaal gehuld in dikke jassen, sjaals en mutsen.

DSC05828.JPGVincent ziet zijn aanval onderbroken. Rechts Souhail.

De eerste de beste aanvallen waren voor DVSU. In de tweede minuut ging de bal rakelings langs ons doel. En daarna nog eens. Een minuut na deze opening bleef Marwan op de grond liggen. Probleem met zijn hamstrings en hij moest zich nu al laten vervangen. Souhail kon meteen zijn trainingspak uittrekken.

De eerste tien minuten bleef het initiatief nog bij DVSU dat enkele vrije schoppen opleverde. Vriendenschaar nam hierna het initiatief over. Er waren uitbraken van Rick en Thom. Vincent schoot in de zeventiende minuut op doel maar de bal werd door de keeper van DVSU gestopt. Vijf minuten later een hoekschop genomen door Rick en een schot van Vincent dat naast ging.
In de 25e minuut opende ons elftal de score na een combinatie waarbij Vincent op tijd Rick bediende. De defensie van DVSU was uitelkaar gespeeld en Rick kon het net vinden (1-0). En dan is het lekker als slechts vier minuten later de stand naar 2-0 kon worden getild. Abid werd aangespeeld en na een sprint versloeg hij de keeper van DVSU.

DSC05848.JPGAbid laat de defensie van DVSU zijn hielen zien en scoort 2-0.

Uiteraard speelde ons elftal hierna nog lang niet een gewonnen wedstrijd. Er was pas een derde van de tijd voorbij. Feit is wel dat ons elftal zienderogen beter ging spelen. De linies sloten goed op elkaar aan. Dave van Dalum speelde in de defensie een hoofdrol. Hij was snel en onpasseerbaar. Steeds zette hij in duels zijn stevige lichaam er op een sportieve wijze in, waardoor zijn directe tegenstander werd uitgeschakeld.

Een paar minuten na de 2-0 kreeg ons elftal nog een corner te nemen. Van Maurits kwam de bal bij Abid, die vervolgens over schoot. De keeper van DVSU moest hierna nog een save verrichten om de achterstand niet verder te laten oplopen.

DSC05875.JPG
Redding DVSU-keeper na een schot van Maurits (nr. 7).

Enkele minuten voor de rust wilde DVSU nog een paar keer iets terugdoen. Zonder succes evenwel. Een vrije schop van DVSU vlak bij de zijlijn werd door John gevangen. Daarna was er een schot van DVSU op ons doel dat hoog over ging. Rick had nog een mooi schot in huis dat over ging, alvorens het rustsignaal klonk.

Ons elftal kwam na de pauze met het nodige zelfvertrouwen uit de kleedkamer. De aanvallen kwamen vooral van Vriendenschaar, maar ze leverden vooral corners op. Het duurde tot de zeventigste minuut dat ons elftal de score kon verhogen. Het was Dave die een  pass verzonden die door Abid in de lucht werd opgepikt. Toen hij zijn voet tegen de bal zette probeerde een DVSU speler de bal nog te onderscheppen, maar met een averechts effect. De bal verdween in het eigen doel. De goal rekenen we toch maar toe aan Abid. Vrij direct hierna maakte Abid plaats voor Finn. Weer vijf minuten later gingen Rick en Maurits van het veld en kwamen Michaël en Amine binnen de lijnen.

DSC05886.JPG
Drukte voor het doel van DVSU na een corner. Geheel links Vincent. Rechts Mark en Abid. Achteraan Rick.

Finn kreeg al snel de kans om de score te verhogen. Ook Amine kreeg die kans na aangespeeld te zijn door Finn. Vervolgens redde John bij een inzet van dichtbij van DVSU. Een minuut of drie voor het einde van de wedstrijd kwam de 4-0 er toch toen een pass van Dave de vrij staande Finn kon bereiken. Op de slag van het laatste fluitsignaal werd Amine nog door Souhail aangespeeld, maar de vijfde Vriendenschaar treffer bleef uit bij de kopbal van Amine.

Met een gevoel van trots verliet ons elftal na de 4-0 zege het veld in het besef dat er deze zaterdagmiddag toch vooral een collectieve prestatie was neergezet. Scheidsrechter Blommesteijn was een pietje precies, maar leidde de wedstrijd verder prima.

Voor nog enkele foto's, klik hier.

Ons elftal is nu opgerukt naar die uiterst belangrijke achtste plaats. Maar die zal de komende tijd nog zwaar bevochten gaan worden.