Hans Huijsen: keeper met één arm

31 juli 2022 11:00

JS

Als gevolg van een pijnlijke schouder zit walking football-speler Hans Huijsen al enige tijd in de lappenmand. Nadat "een spuit" niet bleek te helpen, was een operatie onvermijdelijk. Deze vond enige weken geleden plaats. De herstelperiode duurt langer dan Hans lief is, zeker tot half oktober mag Hans niet voetballen.

Natuurlijk is dit vooral voor Hans zelf erg vervelend, maar het zorgt ook voor hoofdbrekens bij trainer Kees Beijer. Want wat is het geval?

Bij het walking football heeft Hans zichzelf de rol van keeper toebedeeld. Weliswaar "zonder handen", maar toch steevast in het doel. Op zich mag dit, maar als je mét Hans speelt mis je een man voorin. Speel je tégen Hans heb je in feite een man meer, maar loop je ook tegen een bijna onneembare vesting op. Hans als keeper zorgt voor een stevige verdediging, maar kan voorin tot problemen leiden. Voor de tegenstander de uitdaging om met "tikkie takkie"- voetbal het gat in de verdediging te vinden.

Snapt u het nog? 'Elk nadeel heb zijn voordeel' zei een groot voetballer ooit......

Voorlopig speelt Hans dus niet mee, zelfs niet met één arm. Dit zal de trainer nopen tot een andere tactiek tijdens de trainingspartijtjes. Kees Beijer zal zeker een oplossing vinden, maar of "de rest" ook met deze verandering kan omgaan is nog maar de vraag!

Voorlopig werkt Hans dus aan zijn herstel. Hij brengt  zijn tijd vooral door bij de fysio en met wandelingen door de buurt, met steevast hond Loekie aan zijn zijde. Een spoedig herstel toegewenst Hans!

20220728_111903_2.jpg
Bron: JS
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!