Vriendenschaar - HSSC '61 1-1

11 mei 2022 13:45

HJ

Dank zij een prachtig genomen vrije schop van Abid sleepte ons eerste elftal dinsdagavond vrij laat in de wedstrijd toch nog een punt uit het thuisduel tegen HSSC ’61. Eigenlijk had de wedstrijd door ons elftal gewonnen moeten worden.

Vriendenschaar begon de wedstrijd in de volgende opstelling: Michel Sprong (doel), Marwan Salama, Mark Verrips, Dave van Dalum, Thom Souhuwat, Souhail Maatougui, Zinho Neves, Amine Lakhal, Vincent Zuurmond, Abid el Idrissi en Servanio Martina. Wissels waren Maurits Nijenhof, Finn Spierings, Kjell van Kemseke, Tibor Veldhuizen en John Verweij (doel).

DSC08109.JPGDe 'bank'bij het begin van de wedstrijd. V.l.n.r. Marcel, John Kjell, Tibor, Maurits, Rody, Finn, Tim, Peter en Niek.

We hadden de indruk dat het elftal de wei in was gestuurd om met zorgvuldig combinatie- en aanvalsspel HSSC ’61 onder druk te zetten, kansen te creëren en uiteraard te scoren. Ons elftal had in de eerste helft het betere veldspel en HSSC ’61 moest terug in de verdediging. Maar grote problemen voor HSSC ’61 bleven uit. Want het spel van ons elftal was te traag en ook te voorspelbaar. Vriendenschaar kreeg wel de nodige corners te nemen en vrije schoppen. Allemaal genomen door Abid. De corners leverden wel allerlei lastige momenten voor HSSC in het doelgebied op, maar de bal kon steeds opgeruimd worden. Bovendien kregen onze voorwaartsen de bal niet snel genoeg onder controle. De vrije schoppen die Abid nam gingen meestal over en naast het doel.

DSC08132.JPG
Amine in de aanval en rechts Servanio.

En dan gebeurde het ‘onvermijdelijke’. In de 25e minuut een aanval van Vriendenschaar waarbij de bal bij Amine belandde, maar die raakte in het doelgebied van HSSC de bal kwijt. De aanval werd door Hei- en Boeicop overgenomen en leverde een corner voor de oranjehemden op. De corner, genomen op rechts, werd voor ons doel gebracht en weggewerkt. Maar vervolgens kwam de bal vanaf links opnieuw voor het Vriendenschaardoel en slaagde HSSC erin de bal raak te koppen:
(0-1).

Ons elftal probeerde van deze tegenslag te herstellen, maar eenmaal voor het doel van HSSC gekomen werden de zaken daar geklaard door ingrepen van hun keeper. Abid, Dave, Servanio, Vincent, Thom verschenen voor het doel van HSSC, maar zij slaagden er niet in het noodzakelijke gat te vinden. Op slag van rust leek er in het strafschopgebied door HSSC ’61 een overtreding te worden gemaakt, maar de scheidsrechter wuifde de protesten weg: geen strafschop en evenmin een corner voor Vriendenschaar.

DSC08118.JPGAbid in actie. Laat in de tweede helft zou hij de gelijkmaker voor zijn rekening nemen.

De rust ging dus in met een 0-1 achterstand van ons elftal. Dat er iets moest gebeuren was wel duidelijk. Direct na de rust meteen drie wissels: Maurits Nijenhof voor Amine Lakhal, Kjell van Kemseke voor Souhail Maattougui  en Tibor Veldhuizen voor … Het tempo moest omhoog. En dat gebeurde ook, maar het ging wel ten koste van de nauwkeurigheid. We noteerden in het eerste kwartier na rust onder meer een mislukt schot van Thom, een schot van Servanio hoog over na een combinatie met Abid, een schot van Vincent naast nadat Servanio uit een scrimmage was gekomen. Tenslotte een doelpunt van Abid, dat wegens buitenspel werd afgekeurd.

HSSC was uit de kleedkamer gekomen met een vooral verdedigende opdracht en om elke bal zo snel mogelijk weg te werken uit het doelgebied. En bovendien verstond de verdediging van HSSC de kunst van het traineren ofwel het ophouden van het spel. Dat leverde de nodige spanningen op. De scheidsrechter moest alle zeilen bijzetten om de orde in het veld te bewaren. En gelukkig liep de wedstrijd niet uit de hand.

DSC08199.JPGEen opstootje in de tweede helft met van Vriendenschaarzijde: Kjell, Finn, Maurits, Abid en Servanio. De scheidsrechter kijkt, links van Kjell, op enige afstand toe.

Ons elftal bleef vooralsnog vruchteloos aanvallen. Het leverde enkele schoten en corners zonder resultaat op. In de zeventigste minuut werd Finn Spierings het veld ingebracht om onze aanval te versterken. Thom Souhuwat moest daardoor het veld ruimen. We zagen vrije schoppen voor Vriendenschaar na hands, schoten van Maurits, Vincent en Tibor maar allemaal over en naast. De tijd ging dringen.

DSC08202.JPGDe doelman van HSSC nam ook de tijd bij het verzorgen van een bloedneus.

In de 83e minuut mocht Vriendenschaar weer, even buiten het strafschopgebied, een vrije schop nemen. En wat tot dan niet lukte, lukte dit keer wel bij Abid. De bal verdween uiterst fraai met een boog in het doel van HSSC. De keeper was kansloos: 1-1

Ons elftal probeerde hierna de winst te forceren. Vijf minuten voor de officiële einde claimde HSSC ‘61 nog een strafschop. Maar de scheidsrechter wuifde die weg. Servanio deed nog een poging tot scoren. Vincent kreeg geel vanwege te wild inkomen.

Na de volle negentig minuten liet de scheidsrechter nog bijna toen minuten doorspelen vanwege het vele oponthoud in de tweede helft. In de extra speeltijd gebeurde niet zo veel meer en beide ploegen namen uiteindelijk genoegen met de 1-1. Door het gelijke spel en door de nederlagen van Focus ‘07 en Voorwaarts vergrootte ons elftal de afstand tot de nacompetitieplaatsen met zeven punten. Dit met nog vier wedstrijden voor de boeg.

Voor de huidige stand,  klik hier.

Inmiddels is er derde beslissing in deze competitie gevallen. EDO (U) werd kampioen door zelf te winnen en zag Houten ten ondergaan bij DVSU. Houten werd eerder kampioen van de tweede periode en OSM degradeerde afgelopen zaterdag al.