Junioren C1 1984 (update)

10 mei 2022 8:30

HJ

Deze foto van de junioren C1 is genomen op 3 november 1984 toen het elftal nieuwe tenues ontving van Transportbedrijf Pothuizen met als directeur Kees Pothuizen, een tiental jaren eerder voorzitter van Vriendenschaar.

Kees Pothuizen (oud-voorzitter van Vriendenschaar en directeur van zijn transportbedrijf) ) alsmede echtgenote Hennie waren op 3 november 1984 aanwezig om de C1 in de nieuwe, gesponsorde tenues te aanschouwen en om een presentje in ontvangst te nemen als dank voor de nieuwe tenues.  Aanvoerder Ludy Oosterhuis overhandigde aan Kees Pothuizen het presentje en Hennie Pothuizen ontving de bloemen.
Junioren_C1_1984_3-11_gesponsord_1.jpg
Aanvoerder Ludy Oosterhuis bedankt Kees Pothuizen voor de geschonken tenues en heeft een presentje in de hand. Vermoedelijk een doos sigaren.

Junioren_C1_1984_3-11_gesponsord_2.jpg
Ook Hennie Pothuizen werd bedankt en wel door Patrick Pothuizen.  Ze ontving een bos bloemen. Van de weeromstuit kreeg Patrick  een dankbare kus. Op de achtergrond Wim Wammes en Marianne Pothuizen.

Vanuit familiekring (Annemarie Pothuizen en Lien Pothuizen) kregen we te horen dat de jongedame op de foto Marian Pothuizen is, de dochter van Kees en Hennie. En Marian is de echtgenote van Lucien Gunther. Samen zijn ze de eigenaar vanvan Gunthers'Family Fit. Zitten er  inmiddels wel wat jaartjes tussen. Michel Pothuizen - het blijft in de familie - deelde mee dat de speler die werd gekust Patrick Pothuizen was.

De junioren C1, geleid door Bep van Mourik en Wim Wammes, maakten een wisselend seizoen 1984/85 mee. Het elftal eindigde in de middenmoot, de zesde plaats, met 20 wedstrijdpunten uit 20 wedstrijden (een winstpartij leverde twee punten op) en een doelsaldo van 43-35.

De C1 had te maken met een keepersprobleem. Eigenlijk zou Vincent Grizell het doel verdedigen, maar hij brak zijn arm tijdens de vakantie voorafgaande aan het nieuw voetbalseizoen. Daardoor kwam Reinier Jansen in beeld (op de hoofdfoto), die het doel van de C1 ging verdedigen. Na de winterstop was Vincent Grizell zodanig hersteld dat hij weer kon gaan keepen. Maar Reiner Jansen was er ook nog. De oplossing was dat zowel Reinier als Vincent elke wedstrijd voor de helft op het doel stond. Niet een geheel bevredigende oplossing, maar het netelige probleem werd dan door de teamleiding zo opgelost. In het jaarverslag van het clubblad werd nog opgemerkt dat het seizoen zich kenmerkt door pieken en dalen, maar dat er meer pieken dan dalen waren.  

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!