Voorbeschouwing Vriendenschaar - HSSC '61 - C.V.V. Vriendenschaar

Voorbeschouwing Vriendenschaar - HSSC '61

8 mei 2022 19:15

HJ

Komende dinsdagavond is een volledig competitieprogramma voor ons eerste elftal vastgesteld. Dit doordeweekse programma is het gevolg van het feit dat de competitie 2021/22 een tijdje heeft stilgelegen vanwege corona. Om het seizoen op tijd te kunnen eindigen is eenmalig voor dit doordeweekse programma gekozen.

Afgelopen zondag boekte ons eerste elftal in Everdingen een verdienstelijk 1-1 gelijkspel bij  Everstein, dat in eigen huis sterk voor de dag kwam. HSSC '61 boekte thuis een 2-1 zege op Focus '07. Dinsdagavond komt HSSC '61 bij Vriendenschaar op bezoek.

Beide ploegen kunnen de punten nog goed gebruiken, HSSC '61  met 24 punten op de elfde plaats nog meer dan ons eigen elftal, dat met 26 punten op de tiende plaats staat. Er moeten nog vijf wedstrijden tot het einde van de competitie worden gespeeld, dus ga maar na hoeveel punten er nog verdiend kunnen worden.

Met winst op HSSC '61 zou ons elftal bovendien revanche kunnen nemen voor de eerder geleden 1-3 nederlaag in Hei- en Boeicop. Die wedstrijd speelde zich toen af onder erbarmelijke weersomstandigheden. De regen gutste uit een donkergrijze wolkenmassa en de temperatuur zat rond het vriespunt. De wedstrijd moest toen nog vanwege corona zonder publiek worden gespeeld. Het bleek voorlopig de laatste wedstrijd. De competitie werd hierna zelfs stilgelegd. Pas in februari 2022 kreeg de competitie een vervolg.

DSC06003.JPGVerkleumd verloren we in Hei- en Boeicop met 1-3.

De wedstrijd in Hei- en Boeicop begon eigenlijk goed voor ons en we namen een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Marwan Salama. Maar door een aantal ongelukkige momenten stonden we met rust toch met 3-1 achter. Deze achterstand kwamen we in de tweede helft niet meer te boven. Tijd dus om dinsdagavond HSSC '61 op eigen terrein maar eens warm te onthalen.  

Op 12 oktober 2019 speelden we thuis ook al eens tegen HSSC '61, niet wetende dat de competitie 2019/20 vanwege corona zou worden afgebroken. De uitslag was toen ook 3-1, maar wel in ons voordeel. We namen een 2-0 voorsprong, maar HSSC '61 kwam terug. In de tweede helft werd het 2-1 en legde HSSC '61 ons nog het vuur na aan de schenen. Pas een paar minuten voor tijd scoorde Anass Jjih met een fraaie lob de 3-1.

DSC04311_2.JPG
Anass Jijih was op 12 oktober 2019 matchwinnaar met een mooie treffer aan het einde van de wedstrijd.


Het zal dinsdagavond ongetwijfeld een spannende pot voetbal worden. Hopelijk kunnen we aan het einde van dit treffen drie winstpunten bijschrijven. Maar dan zullen we daar beslist keihard voor moeten werken. Want HSSC '61 komt natuurlijk niet naar Culemborg om te verliezen.

Het competitieprogramma voor dinsdag ziet er als volgt uit:

  Aanvang  Wedstrijd  Uitslag
 20.00  EDO (U) - Voorwaarts  
 20.00  Vriendenschaar - HSSC '61  
 20.00  DVSU - Houten  
 20.00  Focus '07 - Brederodes  
 20.00  Hercules - Lopik  
 20.00  OSM '75 - Odysseus '91  
 20.00  Everstein - Desto  


Voor de huidige stand,  klik hier.

Voor OSM '75 is het doek inmiddels gevallen. De ploeg is gedegradeerd.  Als Houten een misstap maakt tegen DVSU kan EDO (U) dinsdagavond het kampioenschap al kunnen binnenhalen. Wel moet EDO(U) dan zelf winnen van Voorwaarts, wat voor Vriendenschaar niet ongunstig is. Ook kijken we dinsdagavond met extra belangstelling naar Focus '07- Brederodes.

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!