Eerste elftal seizoen 1991/92 (Foto van de week) (update)

3 januari 2022 23:00

HJ

Deze foto is genomen aan het einde van het seizoen 1991/92, waarin het eerste elftal uitkwam in de tweede klasse. Het eerste elftal was zowel kampioens- als degradatiekandidaat. Pas in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen stelde het zich door een 4-2 zege op Woerden in veiligheid.

Het elftal werd in dat seizoen getraind door Henk Kok. Han van Lint was elftalleider, daarbij geassisteerd door Ton Siebes. Gijs van Dalum was grensrechter en Marcel Uding verzorger. Het eerste elftal werd gesponsord door meubelbedrijf Liberty van Cor van Schaik.

De overwinningen, gelijke spelen en nederlagen wisselden elkaar in dat seizoen af. Maar dat deed de concurrentie ook. Daardoor bleef ons eerste elftal tot aan de winterstop in het spoor van de koplopers. Ook na de winterstop was dat aanvankelijk ook zo, na een 1-1 gelijkspel tegen  degradatiekandidaat Quick 1890 Amersfoort, een 2-1 overwinning op DCG een 1-0 nederlaag tegen Zeeburgia in Amsterdam, een beschamende 2-5 nederlaag tegen DOS, een 0-0 gelijkspel bij Argon uit en een 1-0 zege op Nijenrodes. Maar ineens hoorde Vriendenschaar tot de degradatiekandidaten door een 2-0 nederlaag tegen degradatiekandidaat JSV en een 1-0 nederlaag tegen eveneens en nog steeds degradatiekandidaat Quick 1890. Het gelijke spel tegen DWS uit bracht nauwelijks verlichting. Door in de voorlaatste competitiewedstrijd thuis met 4-2 van Woerden te winnen, stelde ons elftal het tweedeklasserschap veilig. 

Een van de aantrekkelijkste wedstrijden uit het seizoen 1991/92 was de thuiswedstrijd tegen de latere kampioen Zeeburgia op 6 oktober 1991. Bij rust stond Zeeburgia met 0-1 voor. Na de rust zorgde Huub van Oorschot met een kopbal á la Bep Bakhuys voor de 1-1 en knade Jan Bruins ons elftal naar een 2-1 voorsprong. De 3-1 kwam op naam van Martin Mulder. Pas in de slotminuut  kwam Zeeburgia nog terug tot 3-2, maar was de wedstrijd al gespeeld. Hieronder een drietal foto's van deze wedstrijd:

Vriendenschaar_-_Zeeburgia_1991_6-10_1.JPG
Jeroen Kraay verdedigde zijn doel met verve. Links van hem René Brouwer en met nummer 4 Marco van Overbeek.


Vriendenschaar_-_Zeeburgia_1991_6-10_4.jpg
Met deze zweefkopbal zorgde Huub van Oorschot voor de 1-1. Achter de keeper van Zeeburgia zien we Dennis Beyaard.

Vriendenschaar_-_Zeeburgia_1991_6-10_6.JPG
Met een harde knal zorgde Jan Bruins voor een 2-1 voorsprong.

Ons elftal eindigde deze competitie met 22 punten uit 22 wedstrijden, waarbij een overwinning toen twee wedstrijdpunten opleverde. Kampioen werd Zeeburgia met slechts vijf punten meer dan ons elftal: 27 dus. Maar de afstand van ons elftal tot de degradatieplaats van JSV was slechts drie punten. JSV degradeerde samen met Quick 1890 en Rapiditas naar de derde klasse. Zeeburgia promoveerde naar de eerste klasse. Via de nacompetitie promoveerde Rood Wit A ook naar de eerste klasse.

In de tweede helft van de competitie was onze voorhoede minder op schot en opereerde onze defensie daarentegen minder zeker. Doelsaldo aan het einde van de competitie 33 -38.

Aan het einde van het seizoen werd afscheid genomen van Henk Kok als trainer. Han van Lint nam ook afscheid als elftalleider. 

We zochten nog naar de naam van de pupil van de week op de elftalfoto. We kregen drie reacties van Chris Kilia, Marco van Overbeek en Rini Pothuizen. De pupil van de week bleek Rick van Overbeek te zijn, het neefje van Marco.

Vraag: Wie zou nog weten hoe de pupil van de week op de foto heet? Reacties kunnen gemaild worden naar hans.jobse@wxs.nl . Bij voorbaat dank.

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!