FC VVC O23-1 - Vriendenschaar O23-1 1-3

22 november 2021 13:45

JS

Onze O23 presteert goed in de 4e divisie van de KNVB-competitie en staan op een mooie derde plaats. Afgelopen zaterdag kon Vriendenschaar aan de bak. Ditmaal moest onze O23 het opnemen tegen FC VVC uit Nieuw-Vennep, die de vierde plek stevig in handen heeft. VVC had de zaterdag ervoor nog met 0-1 uit gewonnen bij Jonathan. De thuiswedstrijd van onze O23 tegen VVC werd ook maar net gewonnen, met 4-3. Kortom Vriendenschaar kon zijn borst nat maken.

Op deze druilerige zaterdagmiddag werd er afgereisd naar het westen. De wedstrijd zou in eerste instantie starten om 12.30 uur, maar werd op het laatste moment zonder toestemming van Vriendenschaar verplaatst naar 15.00 uur. Volgens de KNVB was dit allemaal heel normaal. Na het bellen met werkgevers van onze spelers voor het verzetten van werkzaamheden kon Vriendenschaar gelukkig toch een prima elftal op de been brengen. Na het in ontvangst nemen van de nieuwe winterjassen gesponsord door shirtsponsor Newland, kon het team vertrekken richting Nieuw Vennep.   

De wedstrijd werd dus afgetrapt om 15.00 uur en begon voor onze O23 in de volgende opstelling. Doel Maydjenco Pelamonia, Achter Michael Boutisma, Amer Maletic, Ferris Harte en Ray du Pon (2e elftal), Midden Souhail Maatougui, Nassim Dahri, Cameron Venekamp en Anouar Hajou, Voor Sander Verrips en Finn Spierings. Wissels waren Pepijn Zuidam en Omar Almas. Dave van Dalum en Lucas Beck sloten aan bij het eerste elftal. Heel fijn dat Ray du Pon wilde aansluiten bij de O23.

Vriendenschaar begon goed aan de wedstrijd. Het strijdplan was duidelijk: de tegenstander vol onder druk zetten en vroeg dwingen tot fouten of de lange bal. Dit lukte prima vanaf de start. In de beginfase van de eerste helft had Vriendenschaar nog wat moeite om het rond de zestien goed uit te spelen. Totdat Cameron aan de linkerkant met de bal aan de voet de zestien in ging en aan de achterlijn de bal wilde voorgeven. De verdediger van VVC maakte opzichtig hands, maar Cameron kreeg de bal terug en schoot de bal alsnog in het doel. Een 1-0 voorsprong dacht iedereen. De scheidsrechter floot, besloot anders en gaf een vrije trap aan VVC. Hij gaf aan dat Cameron hands zou hebben gemaakt. Helaas doelpunt afgekeurd.

Vriendenschaar liet de moed niet zakken en bleef druk zetten. VVC kon niet anders dan alleen maar de lange bal hanteren. Ferris en Amer hadden achterin alles onder controle, dus elke lange bal van VVC werd daardoor direct weer ingeleverd bij Vriendenschaar. Op deze manier kon Vriendenschaar blijven aanvallen. Na een mooie aanval over rechts kwam de bal bij Anouar aan de linkerkant van het strafschopgebied, Anouar controleerde mooi met links en schoot met rechts snoeihard binnen. Althans dat dacht iedereen, maar op miraculeuze wijze haalde de verdediger van VVC de bal van de lijn. Het bleef 0-0.

VVC kwam niet onder de druk vandaan, Nassim bleef aan de rechterkant goed druk zetten. De rechtsback kon niet anders dan de bal over de zijlijn werken. Ingooi voor Vriendenschaar vlakbij de achterlijn. Finn kreeg de bal vanuit de ingooi, maakte zich sterk en dribbelde het strafschop gebied binnen. Aan de achterlijn gaf hij de bal hard voor op Sander. Een van de verdedigers van VVC kwam tussenbeide en werkte de bal in het eigen doel. Een verdiende voorsprong van 1-0 voor onze O23.

De 1-1 liet helaas niet lang op zich op wachten. Tijdens een van de spaarzame aanvallen van VVC gaf Vriendenschaar een hoekschop weg. Uit de hoekschop scoorde de nummer 53 van VVC  met een kopbal de 1-1. Met deze gelijke stand gingen beide ploegen rusten.

VVCFC24561.jpeg

Na rust ging Vriendenschaar vrolijk door met aanvallen. Al in de eerste minuut na rust kreeg Sander een kans op de 1-2. Hij kwam iets te veel aan de linkerkant van de goal en kon helaas niet hard genoeg uithalen. Vriendenschaar bleef drukken, Souhail kwam op rechts aan de bal en dribbelde het strafschopgebied. Hij kon de bal nog net doortikken naar Finn. Die legde de bal netjes af op de inlopende Anouar. Die haalde uit en de bal verdween in het doel. De verdiende 1-2 was een feit.

Voor Vriendenschaar was 1-2 niet genoeg, Harrold en Efrem bleven vanaf de kant aandringen om vooruit te blijven spelen. Finn kwam goed door aan de achterlijn in het strafschopgebied, schermde de bal af en weerd vervolgens met twee handen vol in zijn rug geduwd. De scheidsrechter wilde voor dit vergrijp geen strafschop geven en gaf achterbal.

Vers bloed kwam in het veld. Sander werd gewisseld voor Omar. En Nassim, die na zijn overgang vanuit JO18-1 een prima eerste wedstrijd had gespeeld, werd gewisseld voor Pepijn.
Cameron ging op '10' spelen en Anouar nam de plaats in van Sander naast Finn in de spits.

Dit leidde direct tot meer gevaar. Anouar kwam goed door en zijn schot van de rand zestien ging maar net over. Daarna was het de beurt aan Cameron. Die kwam goed door aan de rechterkant en gaf de bal hard voor. Finn kon de bal binnenschieten  en de 1-3 stond op het bord. Cameron had in de laatste minuten van de wedstrijd nog de 1-4 op zijn schoen, maar kon de bal oog in oog met keeper net niet in het doel schuiven.

Eindstand 1-3. Een mooie overwinning in Nieuw Vennep. Hierdoor nestelde Vriendenschaar zich nog steviger op de derde plek.

Aanstaande zaterdag staat de spannende thuiswedstrijd tegen Houten op het programma, de nummer 2 van de competitie. Als de wedstrijd gewonnen wordt, kan Vriendenschaar in punten gelijk komen met Houten. Maar eerst staat  komende dinsdagavond de wedstrijd tegen Rhelico O23 voor de regionale O23-competitie op het programma. Deze wedstrijd start om 20:45 en wordt gespeeld op veld 1.    

 

Bron: JS
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!