Vriendenschaar - Desto 1-1

21 november 2021 14:00

HJ

Ons eerste elftal heeft een gelijkspel tegen Desto behaald en kwam daarbij gehavend over de finish. Het werd 1-1, maar met een beetje mazzel had ons elftal de volle winst kunnen grijpen. Dat lukte net niet. Vriendenschaar speelde geconcentreerd tegen de nummer 2 op de ranglijst en verdient daarvoor een compliment. Met dit gelijke spel werd de eerste periode nog bevredigend afgesloten. EDO(U) greep zoals verwacht de eerste periodetitel.

Ons eerste elftal begon in de volgende opstelling: John Verweij (doel), Kjell Kemseke, Mitchel van Dalen, Corsin Vogtlander, Mike van Dalum,Thom Souhuwat, Zinho Neves, Vincent Zuurmond, Marwan Salama, Maurits Nijenhof en Servanio. Wissels waren Jesper van Engen, Lucas Beck, Amine Lakhal,  Anass Jijih en Martijn Bouwmeester.
Abid el Idrissi was nog geschorst, Mark Verrips was geblesseerd, evenals Michel Sprong.

Door het ontbreken van publiek vanwege corona en door het sombere, soms miezerige weer, was de ambiance niet om vrolijk van te worden. Het was niet anders.

DSC05825.JPG
Desto drong aan, maar vond een sterk verdedigende afweer van Vriendenschaar tegen over zich.

De tactiek van ons eerste elftal was meteen vanaf de aftrap duidelijk. Met een versterkte verdedigingslinie de Desto-aanval ontregelen en geen enkele kans weggeven. Eenmaal in balbezit proberen de aanval, voornamelijk bestaande uit Maurits Nijenhof en Servanio Martina, aan het werk te zetten.

Ons elftal speelde zeer gedisciplineerd en zorgde ervoor dat Desto nauwelijks kans  kreeg om gevaarlijk te worden. Onze keeper, John Verweij, kwam in de eerste helf niet eens in grote moeilijkheden. Aanvallend kreeg het tweetal Maurits en Servanio een aantal  kansen, maar veel waren het er ook weer niet.

DSC05844.JPG
Na tien minuten een kopbal van Servanio, maar de bal gaat rakelings over het doel van Desto. Met nr.2 Kjell.

In de twintigste minuut een uitbraak van Servanio, maar hij stuitte in de afwerking op de Desto-keeper. In de 33e minuut ontstond een scrimmage voor het Destodoel, waarbij de bal uiteindelijk bij Servanio kwam. Maar zijn schot ging over. In de 42e minuut was er nog een uitbraak waarin Maurits en Servanio werden betrokken. Maar ook die aanval smoorde.
Desto kreeg evenmin grote kansen uit verkregen corners en vrije schoppen. De ballen gingen over en naast. Door het felle verdedigen kregen Kjell en Zinho in de eerste helft nog een gele kaart. Maar hiermee is de eerste helft wel besproken. Beide elftallen gingen bij 0-0 rusten.

Corsin Vogtlander, Marwan Salama en Mitchel van Dalen maken een Desto-aanval onschadelijk. Foto Gertrude de Vries.

Voor de tweede helft was Kjell in de kleedkamer gebleven en werd zijn plaats ingenomen door Lucas Beck. De eerste serieuze kans in de tweede helft was voor Desto. In de 47e minuut werd de bal door Desto over ons doel geschoten. Drie minuten later moest Maurits Nijenhof met een hamstringblessure uitvallen. Zijn plaats werd ingenomen door Amine Lakhal.

DSC05931.JPG
Onder begeleiding van verzorger Marcel Uding verlaat Maurits Nijenhof het strijdperk met een hamstringblessure.

Er ontstonden wat kansen voor Vriendenschaar. In de 55e minuut kon Amine een Vriendenschaaraanval niet afmaken na te zijn aangespeeld door Servanio. Een minuut later kreeg Vriendenschaar een vrije schop toegewezen, nadat Servanio in de aanval van achteren was gehaakt. Vincent Zuurmond nam de vrije schop en schoot de bal tegen de rug van een Destospeler. De terugspringende bal kwam weer in het bezit van Vincent, maar nu schoot hij de bal naast.
DSC05941.JPG
Vrije schop genomen door Vincent Zuurmond. De bal stuit af op de muur van Desto.

Weer een minuut later kreeg een Desto-speler geel nadat hij Zinho had getorpedeerd.
Na een kwartier in de tweede helft liep Lucas Beck bij een verdedigende actie een schouderblessure (arm uit de kom?) op. Langdurige blessurebehandeling mocht niet baten. Enkele minuten later ging Lucas het veld uit en kwam Anass Jijih hem vervangen. Inmiddels had Vriendenschaar een kopbal van Desto na een vrije schop overleefd.

Deze actie van Anass vormde de inleiding tot het Vrienenschaardoelpunt. Foto Gertrude de Vries.

Rond de zeventigste minuut kreeg Vriendenschaar loon naar werken. Anass was met de bal aan de haal gegaan, maar zijn schot stuitte op de Destokeeper. De bal sprong echter terug en kwam nu in het bezit van Servanio. Hoewel op de huid van de Destokeeper gezeten, wist Servanio in het Vleutense doel te werken: 1-0! De keeper van Desto moest vanwege zijn mislukte actie opgelapt worden voordat de aftrap kon worden verricht. Ook na dit doelpunt bleef ons elftal gedisciplineerd spelen om de kostbare 1-0 voorsprong vast te houden.

Met nog een kwartier te spelen moest Dave van Dalum langdurig behandeld worden als gevolg van een liesblessure. Deze blessure bleek echter zo ernstig dat ook Dave het veld moest ruimen. Jesper van Engen kwam hem vervangen.

Desto had tot dan niet zoveel kunnen presteren door het verdedigende werk van ons elftal, maar kwam in de 82e minuut toch aan de gelijkmaker. Aan de zijlijn werd een overtreding van Vriendenschaar bestraft met een vrije schop. De bal werd voor het Vriendenschaardoel gebracht en van dichtbij ingekopt: 1-1. Eigenlijk verdiende Desto op dat moment de gelijkmaker niet.
Maar Desto kwam wel los. Twee minuten na de gelijkmaker een hard laag schot op het Vriendenschaardoel, maar John ging op tijd naar de grond om de bal te stoppen. Weer twee minuten scoorde Desto na een snelle uitval opnieuw. Maar de scheidsrechter keurde het doelpunt wegens buitenspel af.

Vriendenschaar zette nog een aanval op waarbij de bal net werd overgeschoten. En in laatste minuut van de officiele minuut werd een vrije schop van Desto nog onschadelijk gemaakt door de bal op tijd alsverdedigingsblok te keren.

Door het oponthoud vanwege blessurebehandeling liet de scheidsrechter nog bijna tien minuten doorspelen. Desto probeerde alsnog de winnende treffer te produceren en was bij een aantal aanvallen levengevaarlijk. Drie, vier keer ontsnapte ons elftal aan een tegentreffer. Jesper van Engen raakte geblesseerd en moest ook weer opgelapt worden.

Toch wat billenknijpend kon ons elftal bij het eindsignaal van de scheidsrechter opgelucht ademhalen voor het behaalde gelijke spel. De 1-0 voor Vriendenschaar een kwartier voor tijd had een verdiende overwinning kunnen opleveren. Maar in de slotfase was het voor Vriendenschaar toch buigen of barsten. Met de 1-1 konden beide partijen uiteindelijk vrede hebben, al was Desto duidelijk het meest teleurgesteld.