Geld in het laatje voor Vriendenschaar

12 oktober 2021 17:00

HJ

Twee sponsoracties waaraan Vriendenschaar deelneemt: die van Plus en Albert Heijn. En twee met een verschillende uitwerking.

De actie van Albert Heijn in samenwerking met de KNVB, Voetbalpassie, is ten einde gekomen. Er kunnen kennelijk nog wat passiepunten ingewisseld worden. 17 oktober wordt het definitieve eindresultaat bekend. De actie had een korte looptijd van drie weken en alleen voetbalclubs konden deelnemen. Bovendien konden passiepunten alleen verkregen worden bij een groot, maar toch begrensd aantal artikelen. Aanvankelijk dachten dat er heel weinig uit de actie te halen viel, want in de begindagen bleef de teller toch angstwekkend op een luttel aantal euro’s staan. Maar ziedaar: donderdagavond 7 oktober stond een bedrag van € 1003,- op de denkbeeldige rekening van onze club en dat is nu nog zo. Het bedrag zal later via de KNVB naar Vriendenschaar worden overgemaakt. En van dit bedrag kan niks worden afgeknabbeld. Ook Focus ’07 lijkt met een soortgelijk bedrag, ietsje minder, uit de bus te zijn gekomen.
Landelijk heeft de actie volgens Albert Heijn 1,6 miljoen euro voor de clubs opgeleverd. Uitgaande van 2500 voetbalverenigingen in Nederland zou gemiddeld per vereniging € 640,- verdiend zijn. Dan is onze € 1003,- lang zo gek nog niet. 

We danken alle AH-klanten die passiepunten hebben gespaard voor Vriendenschaar voor hun inzet!

Plus_actie_2.jpg

Iets anders is de sponsorpuntenactie van Plus. Deze actie loopt nog door tot in november. Het door Plus Giel Smits uit te keren bedrag staat vast. Maar hoe meer sponsorpunten een vereniging inlevert, hoe groter het aandeel is uit de prijzenpot van € 30000,-, maar ook  hoe meer dat ten koste gaat van de andere deelnemende verenigingen. Aan de actie van Plus doen allerlei clubs en organisaties mee, dus niet alleen voetbalclubs.

Recentelijk heeft er in de verhoudingen een  flinke verschuiving voorgedaan. Lang werd ranglijst aangevoerd door Focus ’07, gevolgd door Vriendenschaar en Everstein, drie voetbalclubs. Maar nu, 12 oktober 2021, wordt de ranglijst aangevoerd door Dance Art Studio met 2751 sponsorpunten, wat momenteel goed is voor € 2781,- als sponsorbedrag. Focus’07 is nu tweede met 2693 sponsorpunten en een sponsorbedrag van € 2722,-. Derde is momenteel atletiekvereniging Statina (1786 punten en € 1805,-) en dan komt Vriendenschaar met 1674 punten en een bedrag van € 1692,-. Maar alle genoemde bedragen kunnen nog stijgen of dalen afhankelijk van wat er aan sponsorpunten tot einde actie wordt ingeleverd.

We kunnen voor dit moment adviseren vooral boodschappen te doen bij Plus en vragen om de sponsorpunten. En mocht een klant voor u of na u geen sponsorpunten willen hebben, vraag dan of u/jij ze mag hebben. Komen u boodschappen uit op bijvoorbeeld € 39,75 goed voor 3 sponsorpunten? Koop er dan even een zakje drop of een gevulde koek bij. Dan ga je over de 40 euro en krijg je vier sponsorpunten! Voor je club moet je wat over hebben.


                            DSC04005_2.JPG

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!