Voorbeschouwing Jonathan – Vriendenschaar (beker)

11 oktober 2021 13:45

HJ

Dinsdagavond staat in Zeist het bekerduel tussen Jonathan en Vriendenschaar op het programma. Zowel Vriendenschaar als Jonathan werd eerder winnaar in haar bekerpoule. In de eerste ronde van de knock out fase hebben de ploegen nu tegen elkaar geloot. Voor Jonathan is het een thuiswedstrijd geworden; ons eerste elftal moet dus bij Jonathan op bezoek. De wedstrijd begint om 20.30 uur.

Jonathan (opgericht 10 april 1946) is van oudsher een zaterdagclub. Daardoor speelden we er nooit in de competitie tegen. Aan het einde van het seizoen 2018/19, op 3 mei 2019, was er in Culemborg wel een oefenduel, dat Vriendenschaar met 0-2 verloor.


DSC01237_3.JPG
Wedstrijdbeeld uit het oefenduel op 3 mei 2019 met Mitchel van Dalen

Ons eerste elftal stond toen op de drempel van het kampioenschap in de vierde klasse zaterdag. Jonathan speelde al jarenlang in de derde klasse zaterdag. Ons eerste elftal werd uiteindelijk kampioen en promoveerde naar de derde klasse zaterdag. En werd Jonathan opnieuw een van onze tegenstanders.

Het seizoen 2019/20 werd vanwege corona voortijdig afgeblazen. Ons eerste elftal kende weinig voorspoed. Het mocht, even boven de degradatiestreep verkerend, blij zijn met het opbreken van de competitie. Dat gold allerminst voor Jonathan. Het had al een periodetitel op zak, stond  samen met Houten bovenaan. Het zag vanwege corona een mogelijke weg naar de tweede klasse versperd.

DSC04896.JPGEen half jaar later. Mitchel van Dalen opnieuw in actie  tegen Jonathan met achter hem Ronan Hendriksen.

In dit seizoen kwam het slechts tot één competitiewedstrijd tussen Jonathan en Vriendenschaar op  9 november 2019 in Zeist. De wedstrijd in Culemborg werd later door corona afgelast. Ons eerste elftal speelde, met veel invallers vanwege blessures, toen toch een van zijn betere wedstrijden. Jonathan kwam evenwel met een 2-0 zege uit de bus en vierde vervolgens dat de titel van de eerste periode was binnengehaald.

We zijn nu aanbeland in het seizoen 2021/22 en hopelijk krijgt dit een normaal verloop.  Corona is nog niet weg zagen we afgelopen zaterdag aan de afgelaste wedstrijd Everstein - Hercules.

Jonathan werd winnaar van haar bekerpoule door 4-0 zeges op Vliegdorp en Bunnik. Tegen Odysseus ’91, nu bij Vriendenschaar in de competitie, werd het 1-1. De opening van het competitieseizoen 2021/22 is tot nu toe stormachtig verlopen door een 6-0 zege op Laren ‘99, een 1-10 zege op VVZ en een 2-5 zege Op Olympus ’25. Zo te zien is Jonathan vast van plan om zo snel mogelijk te promoveren naar de tweede klasse.

Ons eigen elftal boekte afgelopen zaterdag een fraaie zege op DVSU. Deze is hopelijk de opmaat naar betere competitietijden. Het bekerduel tegen Jonathan moet echter niet beschouwd worden als een soort tussendoortje. Ook tegen Jonathan moet ons elftal maar laten zien dat de vorm groeiende is.  Wel lijkt het een eerste vereiste om de aanval van Jonathan in deze wedstrijd af te stoppen.. 

Mocht de wedstrijd onverhoopt na negentig minuten in een gelijke stand eindigen, wordt er niet verlengd. Er worden meteen strafschoppen genomen om een winnaar te kunnen bepalen. Die gaat dan door naar de tweede ronde in de knock-out fase.

Jonathan speelt op sportpark Achter ’t Slot, grenzend aan Slot Zeist. Het adres is Hernhuttersingel 1, 3703 DX Zeist.

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!