Jonathan O23 - Vriendenschaar O23 1-1

10 oktober 2021 20:45

JS

Ons O23-elftal heeft zaterdag gelijk gespeeld tegen Jonathan O23. Het handhaaft zich met dit resultaat prima op de derde plaats achter Spakenburg en Houten.

De wedstrijd begon voor onze O23 in de volgende opstelling. Doel Joost Setz, Achter Michael Boutisma, Ferris Harte, Lucas Beck en Corne Pieter, Midden Souhail Maatougui, Marwan Bouanani, Nawfal Chatouani, Omar Almas, Voor Finn Spierings en Anouar Hajou.

Wissels waren Sander Verrips, Cameron Venekamp, Amer Maletic. Dave van Dalum sloot aan bij het 1e elftal. Pepijn Zuidam en Haytam Ghoulbzouri sloten aan bij het 2e elftal. Maydjenco Pelamonia en Noad Landmeter hadden nog teveel last van blessures.

Na een goede en scherpe warming up begon de Vriendenschaar O23 een beetje slordig en misschien een beetje nerveus aan de wedstrijd. Maar het elftal herpakte zich snel en nam de overhand met verzorgd voetbal en enorm veel strijd. Tot heel veel kansen leidde dit in de beginfase niet.Tot het moment dat Vriendenschaar op een mooie plek een vrije trap kreeg.

DSCF7731_2.JPG

Na een mooie combinatie werd Finn aangespeeld met een man in de rug. Hij kreeg een duw en de scheidsrechter kon niet anders dan een vrije trap geven op een mooie positie dicht bij de zestien, aan de rechterkant van het strafschopgebied. Nawfal en Michael gingen beide achter de bal staan, beide spelers hebben met rechts een uitstekende trap. Nawfal was het die met rechts de bal om de muur krulde en bal aan de rechterkant in het doel liet ploffen. Een heel mooie goal en nog belangrijker een mooie 1-0 voorsprong.

Vriendenschaar pakte door en voerde de druk op. Dit resulteerde voor rust in een aantal mogelijkheden en kansen.

Een mooie voorzet van Michael, die door kwam op rechts, werd op een haar na gemist door Finn. Daarna kwam Marwan goed door op rechts. Hij leverde een voorzet af bij Finn die de bal afschermde en terug legde op Anouar. Deze schoot, maar de keeper stopte het schot in de korte hoek. Daarna leverde Nawfal nog een schot vanaf de rand zestien, die over ging. Vriendenschaar ging rusten met een 0-1 voorsprong en zonder weggeven van noemenswaardige kansen aan Jonathan.DSCF7458_2.JPG

De tweede helft van de wedstrijd begon. De wedstrijd ging steeds meer op en neer. Jonathan had niets te verliezen en koos natuurlijk voor de aanval. Ook Vriendenschaar bleef aanvallen en kansen creëren. Toch viel de 1-1 na een kleine fout in de verdediging. Een kans voor Jonathan die goed werd benut door de spits.

Vriendenschaar ging door met aanvallen. Het team bleef hard werken en kansen creëren. Finn werd nog een keer mooi vrij gespeeld op de rand zestien aan de rechterkant van het strafschopgebied. Het schot was hard, maar ging net naast.

Daarna een mooie combinatie door het midden. Anouar werd vrij gespeeld in de zestien, maar oog in oog met de keeper miste hij. Daarna was het Nawfal die alleen afging op de keeper, maar niet kon afronden. Hij omspeelde  weliswaar de keeper, maar een speler van Jonathan kon op de lijn redden. Jonathan kon maar sporadisch iets terug doen maar tot echte kansen kwam het niet. In de slotfase bleef Vriendenschaar vol voor de winst gaan en kwam het nog tot een mooie kans voor Finn in het strafschopgebied. Zijn schot was te zwak om de keeper te kunnen verschalken. Uiteindelijk bleef het 1-1. Jammer dat Vriendenschaar zichzelf niet heeft kunnen belonen met een overwinning. Hard gewerkt dat in ieder geval en de derde plaats blijft gehandhaafd. Op naar de volgende wedstrijd, thuis tegen De Meern O23.

DSCF7435_2.JPG

 

Bron: JS
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!