Vriendenschaar - DVSU 4-1

10 oktober 2021 12:15

HJ

Ons eerste elftal heeft zeer verdiend met 4-1 van DVSU gewonnen. Daarmee werd de teleurstelling van de eerste twee competitiewedstrijden voor een belangrijk deel weggepoetst. Zo te zien tellen we in de nog jonge competitie weer mee.

Ons elftal begon in de volgende opstelling: Doel Michel Sprong, Achter Maurits Nijenhof, Mitchel van Dalen, Dave van Dalum, Thom Souhuwat, Midden Corsin Vogtländer, Zinho Neves, Vincent Zuurmond, Anass Jijih Voor Abid el Idrissi en Amine Lakhal.
Wissels waren Marwan Salama, Tibor Veldhuizen, Dennis Veldhuizen, Kjell Kemseke, Jesper van Engen en Stan van de Wiel (doel).
Servino Martina ontbrak wegens blessure en Mark Verrips wegens een oogbehandeling.

Heel lang was er in de eerste helft sprake van een soort balans. De beide ploegen hielden elkaar voortdurend bezig, zonder dat er sprake was van een werkelijk uitgespeelde kans of zelfs een doorbraak. In het eerste part van de eerste helft had DVSU enigszins de overhand met een paar kansen voor het Vriendenschaardoel. Na acht minuten was er een uitval van DVSU, maar Michel Sprong zorgde voor een tijdig blok. Twee minuten later een vrije trap voor DVSU, waarna de bal bijna in het Vriendenschaardoel werd binnengetikt. De bal werd een prooi van Michel. Maar verder hield onze defensie de zaak achter goed dicht.  Langzamerhand kantelde de wedstrijd enigszins en kwamen er kansen voor onze aanval. Combinaties waren er bijvoorbeeld van Vincent op Zinho, van Maurits, van Thom en van Corsin op Abid, maar een volgende aanspeelpunt werd niet bereikt, doodat DVSU vervolgens tijdig ingreep.

DSC05041.JPG
Hier ontneemt de keeper van DVSU een kans aan Abid.

Over en weer werden de keepers nauwelijks getest.
Na ongeveer een half uur spelen brak Abid, duellerend met zijn tegenstander, door de verdediging van DVSU heen. De bal werd tot corner verwerkt en de DVSU-speler blesseerde zich daarbij. De corner leverde, na blessurebehandeling, uiteindelijk niks op.
Het duurde tot ongeveer vijf minuten voor de rust dat er een doorbraak in het wedstrijdverloop kwam. Abid met de bal aan de voet werd juist binnen het strafschopgebied neergelegd en kwam daarbij ten val. De scheidsrechter aarzelde niet en gaf een penalty. Abid nam die zelf en zuiver. De keeper van DVSU werd kansloos gelaten en het was 1-0 voor Vriendenschaar.

DSC05076.JPG
Abid brak de score open door het benutten van een penalty (1-1)

Het was toch al een zonnige dag, maar na dit openingsdoelpunt leek het of de zon ook doorbrak in ons elftal. Het leek er ook of ons elftal vóór de rust nog eens wilde toeslaan. Er kwamen zo kort voor rust nog enkele kansen. De beste kans was de kopbal van Abid na een corner genomen door Vincent. De kopbal belandde echter in het zijnet.

Ons elftal kwam zo te zien geïnspireerd uit de kleedkamer. Jesper van Engen had de plaats ingenomen van Anass Jijih. Direct na de hervatting was er een aanval met een kans voor Amine. Zijn schot belandde echter in het zijnet. Direct daarna was Maurits vanuit de verdediging naar voren opgestoomd. Zijn lage voorzet belandde bij Amine die  nu , zonder aarzeling, van dichtbij de 2-0 inschoot. Er werd door DVSU even geprotesteerd voor buitenspel, maar Amine was op tijd gestart.
Vijf minuten later werd het zelfs 3-0. Na een mooie combinatie via Jesper, Abid en Vincent werd Thom vrij gespeeld en die scoorde beheerst.
DVSU kreeg hierna een drietal vrije schoppen te nemen, maar te zien was dat de overtuiging bij DVSU verdwenen was. In de zestigste minuut kwam Marwan in het veld voor Zinho. Wat later ging Abid van het veld, kwam Kjell erin en verhuisde Maurits naar de voorhoede.

DSC05113_17.JPG
Doelpunt nummer 4 kwam van de voet van Amine.

Een kwartier voor tijd maakte Amine zijn tweede doelpunt na de bal van Jesper te hebben ontvangen: 4-0. Weer een moment om nog enkele Vriendenschaarspelers speeltijd te gunnen. Amine en Vincent maakten plaats voor Dennis en Tibor.

In de tachtigste minuut slaagde DVSU erin om een tegendoelpunt te maken. Een snelle uitval en ook Michel, die tot dan eigenlijk bitter weinig te doen had, werd gepasseerd. Binnen DVSU klonken hoopvolle geluiden dat de achterstand misschien in het laatste deel van de wedstrijd toch nog ongedaan gemaakt zou kunnen worden gemaakt. Maar die hoop op een wonder werd toch al snel de kop ingedrukt, doordat ons elftal de wedstrijd verder solide uitspeelde.

4-1, een mooie overwinning waarop weinig viel af te dingen en het nodige vertrouwen voor de toekomst geeft.

Vriendenschaar - DVSU  4-1

Uit welingelichte bron vernamen we dat de wedstrijd van Everstein tegen Hercules geen doorgang kon vinden doordat binnen het elftal van Everstein vijf coronabesmettingen waren vastgesteld.