Vriendenschaar-2 – Cobu-Boys -2

19 september 2021 12:30

FrW

Zaterdag 18 september de laatste van de drie KNVB Bekerwedstrijden. Thuis tegen het Cobu-Boys uit Amersfoort.

Wedstrijden die vaak en meestal als oefenwedstrijden worden ervaren maar die je wel altijd graag wil winnen. En omdat het Tweede van Vriendenschaar de eerste twee wedstrijden al had gewonnen, 1-3 uit tegen FC Driebergen en 3-0 thuis tegen Zaanstreek was deze zaterdag er op of er onder. Het Amersfoortse Cobu-Boys had namelijk ook zijn beide wedstrijden gewonnen, zij het met een minder doelsaldo. Een gelijkspel zou volstaan om een ronde, dan wel een oefenwedstrijd verder te komen.

De trainer, Roger Waroux, was gematigd optimistisch. Het zou dan wel geen makkie maar wel een overwinning moeten gaan worden maar het liep toch even anders. Het bleek dat Cobu-Boys toch iets andere koek was dan gedacht werd. Stug, stevig zonder echt over de schreef te gaan maar niet echt echt gevaarlijk voorin. Het wachten was op een doelpunt dat echter maar niet wilde vallen. Er werd door Blauw-Zwart lustig gecombineerd, er werden kansen gecreëerd maar een doelpunt wilde maar niet vallen. Mooie aanvallen, schitterende kansen maar de keeper had deze dag zijn topdag. Aan het einde van de wedstrijd waren 19 100% kansen door de trainer geturfd. Misschien enkele 80 en 90 % er tussen maar halve kansen werden niet mee geteld.

image_50409473.JPG

Beeld uit de wedstrijd tegen Cobu-Boys waarin Vriendenschaar veel sterker was maar verzuimde te scoren.

En dan toch, in de tweede helft, tegen het halfuur spelen aan, wordt het dan toch 1-0. Een bevrijdende goal want hoewel 0-0 al zou volstaan is winnen toch net iets lekkerder. De goal ontstond nadat een aanval door Cobu-Boys was afgeslagen, weer in de 16 terecht kwam en rechtsachter Youri Waroux met een vlammend schot scoorde. De druk was er nu dan toch vanaf want Stan van de Wiel, de keeper had een vrije dag, kreeg een enkele terugspeelbal te verwerken wat hij overigens met verve deed, dus 'kat in het bakkie'.

En zie wat er gebeurt. De Cocu's kregen de geest, gooiden er nog 2 scheppen bovenop en lieten zien dat de Cobu's de twee eerdere wedstrijden in de poule ook hadden gewonnen.

Vijf minuten na de 1-0 eigenlijk de eerste aanval die enig gevaar kon opleveren over rechts. De voorzet wordt door Youri onderschept, nou ja onderschept. Hij raakt de bal, wil omhalen maar met een sierlijke boog draait de bal over Stan heen en Youri komt voor zijn tweede goal op het wedstrijdformulier, 1-1.

De soep wordt nog heter want in minuut 88, de tweede aanval van Cobu, door het centrum wordt doeltreffend afgerond, 1-2 en Vriendenschaar moet zelf zijn oefenwedstrijden vanaf dan gaan regelen. Iedereen bijna in shock behalve Dylan  Boomhouwer. Ver in blessuretijd, er waren toch wel enkele onderbrekingen, was hij het die uit een corner alsnog de 2-2 binnen kopte. Dus alsnog een leuke wedstrijd in het verschiet voor een trainer die er toch iets anders uitzag na de 1-2 en alsnog de 2-2. Met zoveel kansen, 73% balbezit en dan nog net met de hakken over de sloot naar de volgende ronde van de KNVB-Beker. Het team heeft het verdiend maar de volgende trainingen zullen zeker gericht zijn op het afwerken op doel.