Seizoenafsluiting meiden MO13-1

13 juli 2021 10:00

MB

Afgelopen zaterdag, 10 juli, heeft ook de MO13-1 het seizoen afgesloten. Door de coronamaatregelen helaas weer geen volledig en normaal seizoen.

De meiden waren het seizoen goed gestart in de competitie en voor de beker. Ondanks de coronaperikelen hebben de speelsters en de trainsters er weer een topseizoen van gemaakt. Op de trainingen was een opkomst van 100% eerder regel dan een uitzondering. Door de geplande activiteiten op de zaterdagen, en met name door de inzet van de trainsters, zijn de meiden drie dagen in de week goed bezig geweest.

Naast de onderlinge wedstrijden en trainingen met de andere meidenteams, zijn er verscheidene wedstrijden gespeeld tegen de jongenselftallen van de onder 13-categorie. Leuke en goede wedstrijden, waarbij de meiden voetballend zeker niet voor de jongens onder deden. Op het fysieke vlak hadden ze wel wat meer moeite. Al met al prima wedstrijden waardoor de meiden allemaal verder gegroeid zijn in hun ontwikkeling. 

De maand juni stond in het teken van de Regiocup. De MO13-1 heeft nog vier wedstrijden mogen spelen tegen andere teams. Dat was wel weer een belevenis om tegen andere kleur shirts en om uitwedstrijden te spelen. De vier  wedstrijden zijn alle vier overtuigend gewonnen. Waarbij een nieuw systeem werd gespeeld, 4-4-2, wat een mooie basis lijkt voor het komende seizoen. Met een goede keeper, een sterke en opbouwende verdediging, een voetballend blok op het middenveld en snelheid op de vleugels die de spitsen bedienen.

MO13-1_-_UVV_MO13-1_5-6_8.JPGVriendenschaar MO13-1 - UVV MO13-1 op 5 juni 20201

In deze wedstrijden was duidelijk de ontwikkeling te zien op individueel niveau, maar ook als team, qua samenspel, coaching en het invullen van de posities. Duidelijk was ook dat de meiden van MO13-1 conditioneel een stuk sterker waren dan hun tegenstanders. Het getoonde spel en de fitheid zijn dan ook een mooi compliment aan de toegewijde trainsters, Laura, Maxime en Shanya. 

Het grootste gedeelte van team speelt alweer een aantal jaren samen, in de loop van het seizoen zijn Yara en Britt erbij gekomen. Helaas gaat een aantal meiden stoppen met voetbal. Onder leiding van Laura, Maxime en Shanya, zal het grootste gedeelte van het team de stap maken naar de MO15-1, waarbij Ana ook weer bij haar oude team kan spelen. Een stap die een hogere weerstand zal geven. Voor de meiden een mooie uitdaging om zich verder te ontwikkelen op individueel
niveau, maar belangrijker als team. Winnen en verliezen doe je als team.

Afgelopen zaterdag zijn de meiden en de begeleiding naar Maurik afgereisd om een potje voetbalgolf te spelen (een aanrader als activiteit). In drie groepjes hebben de meiden twee keer negen holes gespeeld, onder prima zelfs warme omstandigheden. Ana was de beste golfster deze dag. Ze ontving hiervoor een medaille.

Boerengolf_1_2.jpgV.l.n.r. Elle Veldhuizen, Nona Zarah Akihary, Zenaib Lamkaraf,  Maxime Leiwakabessy, Bobbie Smeets, Eluana Bouwhuizen en Rodaine Chatouani.

Boerengolf_2_2.jpgStaand v.l.n.r. Shanya Tanalepy, Isis Scherpenzeel, Yara van Bemmelen, Sanne, Chaima Yagoubi. Zittend v.l.n.r. Sara Boer en Mirjam de Winter.
Boerengolf_3.jpgStaande:Laura de Kemp, Suus van Geffen, Ana Blom, Noa Terpstra, Jade Sahertian, Davina Pelamonia. Liggend: Britt Bibberman.

Na afloop hebben de meiden met z'n allen nog lekker wat gegeten en gedronken. Als afsluiter is de grote groepsfoto gemaakt van deze toppers. 

MO13-1_teamuitje_1_2.jpgLinker rij van voor naar achter: Bobbie Smeets, Nona Zarah Akihary, Eluana Bouwhuizen, Elle Veldhuizen, Ana Blom, Noa Terpstra, Isis Scherpenzeel, Sara Boer en Yara van Bemmelen.
Rechter rij van voor naar achter: Rodaina Chatouani, Zenaib Lamkaraf, Mirjam de Winter, Davina Pelamonia, Jade Sahertian, Britt Bibberman, Suus van Geffen, Sanne en Chaima Yagoubi.

De trainsters en leider, willen alle  meiden: bedanken voor hun inzet en plezier het afgelopen seizoen.
Nu maar even genieten van de zomervakantie om straks fris en vol goede moed het nieuwe seizoen te starten! Fijne vakantie allemaal.

Bron: MB
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!