GRC 14 verslaat Vriendenschaar in oefenduel met 4-3

10 juli 2021 18:45

HJ

Onder toch wel 'drukkende' weersomstandigheden heeft ons eerste elftal in Giesen het oefenduel tegen eersteklasser GRC14 met 4-3 verloren. Het was een aardig, maar geen hoogstaand oefenduel. Vriendenschaar had net zo goed de wedstrijd kunnen winnen, maar deed dat niet door enkele, minder sterke momenten.

Vriendenschaar speelde in een volledig wit tenue, terwijl GRC in het blauwzwarte clubtenue speelde. Dat was voor de Vriendenschaarsupporters én  de camera even wennen.

Vriendenschaar speelde in de volgende opstelling:
John Verweijl (doel), Tibor Veldhuizen, Mark Verrips, Dennis Veldhuizen en Mitchel van Dalen (achter), Vincent Zuurmond, Corsin Vogtlander en Marwan Salama (midden), Maurits Nijenhof, Anass Jijih en Amine Lakhal (voor). Wissels waren Finn Spierings en  Daan Hurks.

Het eerste kwartier van de wedstrijd had GRC enig veldoverwicht zonder echt gevaarlijk te zijn. Er was een corner voor Vriendenschaar.  In de veertiende minuut ging bij een aanval van GRC de bal vlak voorlangs het Vriendenschaardoel.

DSC02942.JPGActie van Vincent vlakbij het doel van GRC. De korrels vliegen van het kunstgras.

In de zeventiende minuut kreeg Vriendenschaar een unieke kans op 0-1 te komen. BIj een aanval van Vriendenschaar werd in het strafschopgebied (aangeschoten) hands door GRC gemaakt. De scheidsrechter wees naar de stip. Anass zette zich achter de bal, maar zag zijn inzet door de keeper van GRC gekeerd. Ondanks deze misser zorgde wedstrijd voor een zekere ommekeer. Vriendenschaar ging beter, aanvallender spelen. GRC was nog steeds aan het mopperen over de handsbal en de scheidsrechter moest even op zijn strepen gaan staan.

En toen viel de 1-0 aan de 'andere' kant. GRC kreeg in de 28e minuut een corner te nemen. Corsin ontving  de bal, speelde die niet helemaal goed af en de bal kwam weer bij GRC. In een vlotte 'korte' Giesense combinatie werd de bal in het Vriendenschaardoel gewerkt: 1-0.

Na ongeveer dertig minuten spelen werd een drinkpauze ingelast.

DSC02947.JPGEen doelpoging van Maurits.

Bij een aantal aanvallen van Vriendenschaar na de drinkpauze werd het knap druk in het doelgebied van GRC, maar ons elftal kon niet doordrukken. En toen raakte de overigens zeer actieve Anass bij een Vriendenschaaraanval  in de 37e minuut de bal kwijt aan GRC. De ploeg uit Giesen buitte dit uit door de aanval over te nemen en op doel te schieten. John Verweij probeerde, vergeefs, de situatie nog te redden, maar kon niet voorkomen dat de bal toch in het eigen doel vloog. 2-0 voor GRC.

Drie minuten later stond het zelfs 3-0, doordat Tibor Veldhuizen, uit een GRC-voorzet, de bal in het eigen doel zag verdwijnen. Gezien de spelverhoudingen stond ons elftal wel erg geflatteerd achter. 3-0 werd ook de ruststand.

Na de rust kwamen Daan Hurks en Finn Spierings in het veld en gingen Marwan Salama en Amine Lakhal  naar de kant. Amine zou later weer terugkeren en de plaats van Anass innemen.

Zeven minuten na de rust werd een aanval van Vriendenchaar door GRC overgenomen en was het weer raak: 4-0 voor GRC.

DSC02974.JPGFinn Spiering kwam in de tweede helft in het veld.

Het pleit voor Vriendenschaar dat het de moed niet liet zakken. Drie minuten later scoorde Anass de 4-1 na een assist van Maurits. Vincent schoot hierna een keer over en John Verweij keerde een schot van GRC.

DSC03017.JPGTrainer Niek Amelink geeft  tijdens de drinkpauze aanwijzigen voor het laatste deel van de wedstrijd.

Halverwege de tweede helft werd opnieuw een drinkpauze ingelast. Enkele minuten erna, in de 28e minuut, scoorde Dennis Veldhuizen na een corner van dichtbij 4-2. De stand kreeg voor Vriendenschaar een draaglijker aanzien toen Maurits, via de keeper van GRC, in de 35e minuut  het net vond.

In de slotminuten onderscheidde Daan Hurks zich door een perfect uitgevoerde sliding. De allerlaatste en allegrootste kans was voor GRC in de slotminuut van de wedstrijd. De scheidsrechter gaf een penalty aan GRC. Maar John Verweij stopte de inzet, waardoor het 4-3 bleef.

DSC03060.JPGPenalty gestopt door John.

Direct hierna floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd.

Het veldspel van Vriendenschaar was in deze wedstrijd alleszins acceptabel  en ons elftal deed eigenlijk niet voor GRC onder. Was het verschil tussen eersteklasser GRC en derdeklasser dan eigenlijk  het beter omgaan met de (aan)geboden kansen? Als ons elftal in de komende tijd de puntjes op de welkbekende i kan zetten, kan het een gevreesde mededinger zijn voor een hoge klassering in de competitie 2021/22.

Met deze wedstrijd zit het vreemde seizoen 2020/21 er eindelijk op. De spelers kunnen even uitrusten van de oefenperiode die nog mogelijk werd door de versoepelingen in coronatijd. Het gaat overigens qua besmettingen momenteel niet de goede kant op. Laten we er het beste maar van  hopen.

In augustus worden de trainingen hervat en wordt een begin gemaakt met de oefencampagne.